Centella asiatica-proprietati si beneficii

Centella asiatica este o planta ce a crescut ca importanta in ultima perioada si este in tendinte, doar ca ea a fost folosita de secole pentru o serie impresionanta de beneficii.

Centella asiatica este o planta ce a crescut ca importanta in ultima perioada si este in tendinte, doar ca ea a fost folosita de secole pentru o serie impresionanta de beneficii.

Ce este centella asiatica

Cunoscuta si sub numele de iarba de tigru, cica si alte denumiri, aceasta iarba medicinala bogata in antioxidanti, a fost folosita de sute ani pentru tratarea bolilor si vindecarea ranilor. Legenda spune ca dupa ce erau raniti, tigrii se tavaleau in aceasta iarba si se vindecau singuri. Concentratiile mari de aminoacizi, betacaroten, acizi grasi, fac ca aceasta planta sa aiba atat de multe beneficii.

Ce face

Proprietatile antiinflamatorii cresc hidratarea si ajuta la calmarea si repararea pielii uscate, rosii, iritate. De aceea este recomandata pentru tratarea diferitelor afectiuni ale pielii, mai ales cele cu roseaza sau aspre (psoriazis si eczeme). Centella asiatica contine doi compusi benefici pentru piele – madecasozid si asiaticosid – care linistesc pielea, iarba tigrului stimuland in acelasi timp circulatia, crescand productia de colagen, imbunatatind elasticitatea si fermitatea pielii.

Cum folosim centella asiatica

Poti pune extrasul de planta oriunde pe piele si in orice etapa a rutinei de ingrijire, gasindu-se in multe produse ca tonere, seruri, cleanseri, creme. In mod particular, cremele si serurile sunt preferate de majoritatea, datorita faptului ca raman mai mult timp pe piele, de aici si o eficienta ridicata, iar folosirea unei creme dimineata si seara este si de mai bun augur pentru sanatatea pielii. Este recomandata aplicarea unui balsam cu centella asiatica deasupra retinoidului, deoarece in timp ce retinoizii pot crea un anumit “disconfort” pielii, iarba tigrului poate preveni iritarea.