De La Pasiunea Pentru Cai si Echitatie, La Modelling si Acte de Caritate – Christy Turlington

Supermodele

De La Pasiunea Pentru Cai si Echitatie, La Modelling si Acte de Caritate – Christy Turlington

27

Masuri : 88-60-90
Inaltime : 178 cm
Culoarea ochilor : verzi
Culoarea parului : saten
Nascuta pe 2 ianuarie 1969 in Walnut Creek – California, Christy nu a fost initial interesata de industria modei, in schimb ii placeau foarte mult caii si echitatia. La 13 ani, incurajata de tatal sau, a intrat in competitii locale. S-a antrenat la Coral Gables – locul unde a crescut impreuna cu cele doua surori. Cam pe atunci un barbat pe nume Dennie Cody i-a descoperit frumusetea inca imatura. Acesta s-a gandit si ca aceasta frumusete este o potentiala aducatoare de celebritate. Fiind niste parinti grijulii, mama si tatal lui Christy au ezitat sa o lase pe fiica lor sa se aventureze in lumea modei, dar in final si-au dat acordul.
Tanara a fost imediat angajata de catre o agentie locala si prima ei sedinta foto a fost pentru o serie de reclame pentru un lant de magazine. De aici nu a fost decat un pas pana la aparitia altor solicitari. Lumea modei din Miami s-a familiarizat repede cu chipul perfect al lui Christy si agentiile au inceput sa se inghesuie sa o cheme. Christy a ajuns la New York, apoi Eileen Ford i-a oferit un job la Paris. Primele ei sedinte foto in Europa nu au fost de succes, asa ca Turlington s-a intors imediat in State. Cam in aceeasi perioada aparusera si Stephanie Seymour, Cindy Crawford si Linda Evangelista. Devenise evident faptul ca, dupa ani intregi de suprematie a blondelor, brunetele intrasera in sfarsit din plin in industria modei.
In 1985 cand Christy avea 16 ani, aceeasi Eileen Ford a trimis-o la New York, la cele mai renumite   reviste si cei mai faimosi fotografi.
Dupa ce a aparut in Vogue – editia americana, Turlington s-a intors la liceu ca sa isi termine educatia scolara inainte de a-si continua cariera de model.
Era in 1987 cand, in sfarsit, cariera sa ia avant dupa ce a aparut pe coperta revistei Vogue Italia. Dupa acest episod, fotografii au inceput sa bata la usa lui Christy, profesional vorbind. Designeri precum Chanel, Christian Lacroix, Gianni Versace si Azzedine Alaia au cerut aceasta figura proaspata pentru a prezenta in spectacolele lor de moda.
Turlington a fost considerata un supermodel si in 1989 a semnat un contract cu Calvin Klein si a inceput sa reprezinte parfumul acestuia, „Eternity”. Imediat dupa aceasta, Maybelline i-a cerut sa reprezinte linia lor de cosmetice.
Implicata profund in activitati de caritate, Christy a donat din veniturile sale Fundatiei Americane pentru Salvador, o organizatie ce ajuta poporul acestei tari mici din America Centrala, de altfel tara natala a mamei sale. Totodata, este membra a altor numeroase organizatii de voluntariat ce lupta pentru combaterea cancerului la san sau pentru salvarea animalelor.
Christy a absolvit UCLA si Scoala Gallatin din cadrul Universitatii New York, unde si-a luat doctoratul in filosofie si literatura.
In viata privata, este casatorita din 2003 cu Edward Burns, avand cu acesta doi copii: Grace(nascuta in 2003) si Finn (nascut in 2006).

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *