Farmec si Mult Profesionalism – Michael Kors despre Cindy Crawford

Supermodele

Farmec si Mult Profesionalism – Michael Kors despre Cindy Crawford

20

Caracteristici fizice Cindy Crawford Piept: 86 Talie: 65 Solduri91 Inaltime : 175 Culoarea ochilor : caprui Culoarea parului : saten

Numele sau complet este Cynthia Ann Crawford. S-a nascut la 20 februarie 1966, in DeKalb, Illinois, SUA. Parintii sai sunt Jennifer Sue Crawford-Moluf (nascuta Walker) si John Crawford Dan. Originile familiei ei sunt englezesti, germane si franceze.
In 1984 a absolvit liceul DeKalb ca sefa de promotie. Avea 16 ani cand, avand o slujba pe perioada verii, a fost vazuta de catre un fotograf de ziar in timp ce vindea popcorn. Acesta i-a facut o poza si a aratat-o unei agentii de modelling care a placut-o. Atunci a fost inceputul carierei de model pentru Cindy. Dupa terminarea liceului, a primit o bursa de studiu in inginerie chimica, la Universitatea Northwestern. Dupa o scurta perioada, a renuntat la aceste studii pentru a se dedica numai carierei de model. Dupa ce a lucrat la Chicago cu fotograful Victor Skrebneski, Crawford s-a mutat in Manhattan in 1986, semnand un contract cu Elite New York.
In anii ’90 Cindy Crawford s-a aflat printre cele mai populare supermodele, fiind o prezenta constanta pe copertele revistelor, pe catwalk si campanii publicitare. A aparut pe copertele Vogue, W, People, Harper’s Bazaar, Elle, Cosmopolitan si Allure. In 1998 a totalizat peste 400 de aparitii, inclusiv in campanii ale caselor Versace, Escada, Revlon si Ink.

Rochia rosie Versace pe care a purtat-o la cea de a 63-a editie a Premiilor Academiei in 1991, a avut o influenta majora in moda, multe reproduceri si fake-uri ale acesteia fiind produse si vandute.
In 1992, Crawford a realizat o caseta cu exercitii fizice impreuna cu Radu Teodorescu, prin intermediul companiei sale „Craw Daddy Productions” si a casei de productie Good Times Home Video. Caseta s-a intitulat „Cindy Crawford: Shape Your Body” si a avut succes, fiind apoi urmata de altele doua: „Cindy Crawford: The Next Challenge” in 1993 (din nou cu Radu) si „Cindy Crawford: A New Dimension” in 2000. Ultima, realizata impreuna cu antrenoarea de fitness Kathy Kaehler la putin timp dupa ce a nascut primul copil, a fost dedicata femeilor care doreau sa isi recapete forma fizica de dinainte de a naste.

Din 1989 pana in 1995, Cindy Crawford a fost gazda emisiunii House of Style de la MTV. La inceputul anilor ’90 a aparut in reclame pentru Pepsi. A aparut si in filme de televiziune, in unele jucandu-se chiar pe sine. De exemplu, in 2000 a fost una dintre celebritatile (printre care Anna Falchi, Megan Gale si  Victoria Silvstedt) care s-au jucat pe ele insele in comedia italiana „Bodyguards – Guardie del corpo”.
In iulie 1988, Cindy Crawford a pozat nud pentru Playboy, iar in octombrie 1998 s-a intors in paginile acestei reviste. In ambele aparitii a fost fotografiata de catre Herb Ritts.

Cindy-Crawford

A fost de multe ori considerata una dintre cele mai frumoase femei din lume. In topul intocmit de Playboy s-a clasat pe locul 5 intre cele mai sexi 100 de staruri ale secolului 20. In 1997 revista Shape a pozitionat-o pe locul doi, dupa Demi Moore, ca cea mai frumoasa femeie din lume. Aceasta clasare s-a datorat celor 4000 de voturi exprimate. Revista People a desemnat-o printre cele mai frumoase 50 de persoane din lume.
Cindy este cunoscuta in intreaga lume pentru alunita de deasupra buzei superioare, acest detaliu fizic dandu-i un plus de senzualitate. La inceputurile carierei de model, Cindy a fost supranumita „Baby Gia” datorita asemanarii sale cu modelul Gia Carangi.

A aparut in cunoscutul videoclip „Freedom” al lui George Michael, alaturi de alte modele celebre: Christy Turlington, Linda Evangelista, Tatjana Patitz si Naomi Campbell.
S-a retras din modelling in 2000, dar a mai aparut pe copertele revistelor din cand in cand. In 2011 s-a intors in lumea modei, aparand in numarul din mai al revistei Vogue, editia mexicana. A avut si luari de pozitie in domeniul politicii, sustinandu-i pe Barack Obama in 2008 si Mitt Romney in 2012.
Cindy a fost casatorita cu actorul Richard Gere intre 1991 si 1995. L-a considerat pe acesta drept cel mai influent om din viata ei,dupa parinti. Din 1998 e casatorita cu Rande Gerber. Impreuna cu acesta are doi copii: Presley Walker (nascut pe 2 iulie 1999) si Kaia Jordan (nascuta pe 3 septembrie 2001).
Un lucru mai putin stiut este ca a avut un frate mai mic, Jeff, care a murit de leucemie cand Cindy avea 10 ani. Acest episod trist a determinat-o ca, peste ani, sa se implice mult in campanii de sustinere a bolnavilor de leucemie.

Despre Cindy Crawford designerul Michael Kors spunea:

“Cindy a schimbat perceptia despre „fata sexi americana”, din cea  clasica, avand parul blond si ochii albastri, intr-o bruneta cu creier, farmec si mult profesionalism

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *