Cine face prima mutare?

Stil de viata

Cine face prima mutare?

34

Imagineaza-ti situatia ideala in care lumanarile au fost aprinse, uleiurile esentiale isi fac simtita prezenta subtil, cearsafurile de matase sunt intinse pe pat, tu esti echivalentul cuvantului “negligee”, iar din tocul usii auzi o voce nesigura care zice “scuze..te schimbai..revin mai tarziu…”. Ceea ce voiai sa fie o scena de seductie, s-a tranformat in cateva secunde intr-un fiasco.

Surprinzator sau nu, cercetariile au aratat ca 90% dintre femei sunt initiatoarele intalnirilor romantice, dar nu direct cum probabil ai tinde sa crezi imediat. Ele trimit semnale subtile prin intermediul ochilor, fetei si a corpului, iar timpul a demonstrat ca cel care da alarma, pierde.
Barbatii sunt destul de receptivi la semnalele emise din partea femeilor facandu-i sa se apropie de ele, si cu toate acestea multi barbati nu exceleaza la acest capitol. Avand de 10 pana la 20 de ori mai mult testosteron, ei interpreteaza gresit semnalele, iar o parte din vina o poarta si femeile care le transmit intr-un mod contradictoriu. Toate acestea conduc la confuzie, frustare, samd.
Exista vreo cale pentru a remedia acest lucru?


Foloseste-ti ochii pentru a atrage atentia

Un studiu publicat in Journal Of Research In Personality, a demonstrat ca sunt necesare doua minute de contact vizual intre doua persoane pentru a dezvolta sentimente de pasiune. Daca sunteti straini, sunt necesare doar 3 secunde de contact vizual pentru a-i atrage atentia; din momentul in care i-ai atras atentia, el se va uita la tine pentru a vedea daca o faci din nou! Fa acest lucru de 3 ori pentru a-i da de inteles ca esti interesata! Una peste alta, de unde credeti ca vine expresia “dragoste la prima vedere”?

Foloseste-ti corpul!

Incepe cu un zambet sau cel putin, cu jumatate de zambet! Un studiu realizat pe 1000 de barbati, a aratat ca acestia erau atrasi mai mult de fotografii in care femeile zambeau. Pe de alta parte, pozitia corpului femeii este foarte importanta, scoaterea sanilor in evidenta si tinutul picioarelor incrucisate atunci cand se sta in picioare putin aplecat in fata, evidentiaza cel mai bine curbele corpului. Multe femei, cand flirteaza, se joaca cu parul, isi ling putin buzele, isi inclina putin capul pentru a li se vedea baza gatului, incearca sa isi scoata in evidenta tinuta.

Atinge-l!

Potrivit unui studiu din Social Influence, exista trei tipuri de atingeri. Primele, sunt atingerile usoare, “prietenesti”, pentru incepatori sau atunci cand ea nu il cunoaste prea bine. Exista apoi acea atingere de “negare plauzibila”, aproape accidentala pe antebrate, umeri, spate insotita eventual de replici “esti amuzant”. Iar din ultima “atingere” fac parte cele carora le dai usor la o parte parul de pe frunte, sau va tineti de maini; tot aici intra si situatiile cand iti pui capul pe umarul lui.

Treci la actiune!

In cazul in care toate acestea de mai sus nu au functionat si voi doi inca stati cumintei pe canapea, e timpul sa treci mai departe. Incearca de exemplu sa te uiti la un film horror si inghesuieste-te in el, sau pur si simplu “cazi” in poala lui. Saluta-l cu un sarut lung, saluta-l mai lung de “bun venit” insotit de o imbratisare, spune-i “multumesc” tot printr-un sarut. O miscare indrazneata este aceea a sarutului pe obraz.

Comments are off this post!