CinePOLSKA-Zilele Filmului Polonez

Media

CinePOLSKA-Zilele Filmului Polonez

46

Institutul Polonez Bucuresti si Muzeul de Arta Vizuala Galati au placerea sa va invite la CinePOLSKAZilele Filmului Polonez, eveniment ce se va desfasura in perioada 31 martie – 2 aprilie. Galatiul este unul dintre cele cinci orase din Romania in care vor fi organizate proiectiile CinePOLSKA, alaturi de Timisoara, Iasi, Piatra- Neamt si Targu Mures.

„Filmele din acest an sunt, in primul rand, istorii captivante despre oameni aflati in fata unor alegeri dificile, care ingaduie spectatorului sa se emotioneze, sa reflecteze, dar si sa se amuze. Actiunea majoritatii lor are loc in zilele noastre. Motto-ul CinePOLSKA 2017, „Istorii din prezent”, are si o alta semnificatie. Aceste filme, care povestesc despre trecut, abordand astfel problematica istoriei, au un mesaj universal si foarte actual.”

spune Agnieszka Skieterska, directorul Institutului Polonez din Bucuresti, care organizeaza CinePOLSKA.

CinePOLSKA incepe pe 31 martie, la ora 18.00, cu filmul Małgorzatei Szumowska intitulat „Trupul”, film premiat cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul International de Film de la Berlin, in 2015. Aparent o simpla istorie de familie, el devine in mainile tinerei regizoare o discutie emotionanta despre spiritualitate, despre viata de dupa moarte si raportarea noastra fata de propriul corp. Proiectia de filme artistice poloneze de la Galati reprezinta un bun prilej pentru a vedea pe 1 aprilie, filmul plin de umor si cu o muzica excelenta, „Excentricii. Pe partea insorita a strazii”, regizat de Janusz Majewski, unul dintre decanii de varsta ai cinematografiei poloneze. Pelicula spune povestea unor muzicieni care lupta pentru libertatea lor spirituala in vremurile intunecate ale stalinismului fiind, in acelasi timp, un imn adus jazz-ului si pionierilor acestuia..

Galati-CinePOLSKA

CinePolska se incheie pe 2 aprilie, cu pelicula regizoarei Kinga Dębska, „Vaci mai sunt fetele mele”, povestea tragi-comica a doua surori, Marta si Kasia, care, in contextul unor grele incercari pentru familie, isi schimba total atitudinea fata de ele insele. Filmul a primit premiul publicului la numeroase festivaluri, printre ele numarindu-se si Festivalul „Ceau, Cinema!” din Timisoara, in 2016. Proiectiile CinePOLSKA sunt organizate de Institutul Polonez din Bucuresti si Asociatia Cineastilor din Polonia, cu sprijinul Institutului Polonez de Arta Cinematografica, in colaborare cu Muzeul de Arta Vizuala din Galati.

Intrarea este libera si se face in limita locurilor disponibile!

Mai multe informatii despre Zilele Filmului Polonez, dar și despre alte evenimente ale muzeului, pot fi gasite pe site-ul www.mavgl.ro și pe pagina de Facebook : Muzeul de Arta Vizuala Galati https://www.facebook.com/MAVGL/

Simona Biris
sef departament Relatii Publice
organizator eveniment

Comments are off this post!