Claudia Marin aka Mrs. Saxy-despre muzica, viata si pasiuni

laudia Marin aka Mrs. Saxy considera ca muzica poate fi un medicament pentru suflet - o frumoasa si talentata cantareata din Brasov.

Claudia Marin aka Mrs. Saxy considera ca muzica poate fi un medicament pentru suflet – o frumoasa si talentata cantareata din Brasov, care reuseste sa creeze un echilibru armonios intre muzica si ceea ce face in mod obisnuit. Indreptata mereu catre oameni, pozitivitate si realizarea lucrurilor frumoase, ea reuseste sa se exprime intr-un mod unic prin muzica, iar saxofonul, instrumentul muzical la care canta, ii ofera satisfactii foarte mari si ii completeaza modul de a fi si a simti.

Ii place sa ajute oamenii, iar educatia primita de la parinti, avand la baza principii sanatoase si bine ancorate in realitate, au ajutat-o sa devina omul de astazi, pentru care primeaza corectitudinea, dragostea de oameni, seriozitatea si pasiunea pentru tot ceea ce face.

Cu Claudia Marin aka Mrs. Saxy, am purtat o discutie interesanta, un dialog in care primeaza pasiunea, umanitatea si muzica. Va invitam asadar sa o cunoasteti pe frumoasa cantareata Claudia Marin, sa ii cunoasteti pasiunile si filosofia de viata si mai mult decat atat, sa ii ascultati ulterior, frumoasele melodii pe care le interpreteaza!


Cum te-ai prezenta tu, Claudia Marin aka Mrs. Saxy?
Sunt un om simplu, dornic de a experimenta viata, cel mai frumos cadou pe care l-am primit de la Dumnezeu! Ma numesc Marin Claudia sau nume de scena Mrs Saxy. Locuiesc in Brasov si imi place lucrul acesta. Sunt asistent social care isi profeseaza meseria de 12 ani ani, iar in timpul liber studiez instrumentul saxofon. Pana de curand am facut parte dintr-un ansamblu de dansuri populare timp de 22 ani si in toata aceasta perioada am devenit cine sunt astazi! Cumva, imbin arta cu munca si o fac cu bucurie si recunostinta. Sunt un om curios, caruia nu ii place rutina si pentru asta ma provoc mereu sa vin cu noutati. Stiu ca sunt in stare de mult si vreau sa vad pana unde pot ajunge. Unii imi spun ca sunt un paradox: o persoana cerebrala si pragmatica cu suflet de artist; eu ii cred – ce sa fac?! :))) Muncesc mult si lupt pentru tot ce am si asta ma face mandra!

Majoritatea iubim muzica indiferent de gen si putem spune ca nu ne putem trai viata fara ea. Ce inseamna pentru tine muzica, atat ca ascultator cat si ca interpret?
Muzica poate fi un medicament pentru suflet, raman la parerea asta! Se simte, apoi se asculta. Muzica inseamna traire, simtire, pana la urma, noi suntem energie, iar energia interactioneaza cu frecventele si tonalitatile. De asemenea, muzica are efecte terapeutice, fie ea prin voce sau instrumente. Eu cred ca muzica iti poate vorbi prin sunete, atunci cand cuvintele nu iti pot exprima sentimentele. Muzica joaca un rol important in viata noastra, inca de cand ne nastem. Ne ajuta sa trecem peste situatii delicate sau sa traim din plin niste situatii misto.

De cand iti place muzica, ce genuri de muzica ascultai la inceput si care iti sunt preferintele acum?
Cred ca dinainte sa ma nasc! Imbin folclorul cu jazzul! Cea mai frumoasa combinatie. Vreme de 22 de ani am practicat dansuri populare si cumva acest gen deja imi este intiparit in suflet in minte pot spune. Mai departe am continuat cu jazzul si blues-ul, pentru ca asta practic in prezent cantand la saxofon si uneori si voce.

Cu Claudia Marin aka Mrs. Saxy, am purtat o discutie interesanta, un dialog in care primeaza pasiunea, umanitatea si muzica.

Cum ai ajuns sa canti la saxofon si ce te-a determinat sa pasesti in aceasta industrie?
Sincer, am inceput sa studies saxofonul tarziu. Recunosc ca am cochetat cu arta si am avut talent, cred ca aveam 20 de ani cand am inceput. Studiam paralel saxofon si asistenta sociala! Curiozitatea pentru acest instrument a inceput cand practicam dansuri. Initial mi-am propus sa studiez folclorul, dar pe parcurs am realizat ca jazz-ul si blues-ul mi se potrivesc de minune, ma reprezinta mai bine. Prin muzica, poti transmite uneori ceea ce prin cuvinte iti e greu. Pot spune ca uneori, in momentele mele mai putin bune, cantand, ma vindec.

Ai avut pe cineva care te-a indrumat in aceasta directie sau dorinta de a urma acest drum a venit din interiorul tau … ai simtit asta?
Da, am simtit ca asta voi face! A venit cumva din interiorul meu; ma vizualizam in anumite scene sau situatii, pe care ulterior le-am si trait.

Ce asteptari aveai cand ai facut primii pasi in muzica si care-ti sunt acum asteptarile?
Cand am inceput sa cant imi doream sa fac parte dintr-o orchestra imensa intr-un ansamblu! Am zis sa trec de la dans la muzica, sa cant celor ce danseaza. Dar, treptat mi-am schimbat gandurile si m-am indreptat catre ceva ce nu fac toate femeile si intr-adevar este unicat.

De ce saxofon si nu alt instrument muzical? Stii sa canti si la alte instrumente?
Pentru ca saxofonul e total altceva, incepand de la design pana la sunete. Imi este compatibil, ma regasesc in sunetele lui. Am avut o chimie. :)))

Care sunt cele mai mari realizari din domeniul muzical pana in momentul de fata?
Deocamdata este doar un hobby pentru timpul liber. Realizarile pana in momentul de fata sunt direct proportionale cu munca pe care am investit-o si daruirea cu care m-am implicat si sunt multumita!

Poti oferi prin intermediul vocii si a saxofonului un spectacol complet. Cum reusesti sa le impletesti pe ambele, astfel incat totul sa fie atat de armonios? Care este secretul?
Nu exista secrete, exista doar potrivire. Vocea impreuna cu saxofonul pot fi cuplul perfect in muzica. Improvizatia este importanta si te pune in valoare cu adevarat.

Te prezinti cu numele tau – Claudia Marin impreuna cu numele de scena-MRS. SAXY. Ce sta la baza acestui duo si de ce nu te prezinti doar cu numele tau? Sau de ce un artist simte nevoia unei astfel de asocieri?
La inceput ma prezentam doar cu numele meu, dar in timp am realizat ca e important sa ai si un nume de scena. Un nume care sa te defineasca, sa sune frumos, sa te asocieze cei care te urmaresc. Numele de scena te ajuta sa te diferentiezi de ceilalti, sa fii original, avand un rol important in aceasta industrie. Vine cumva la pachet cu tot ceea ce oferi.

Te prezinti cu numele tau - Claudia Marin impreuna cu numele de scena-MRS. SAXY. Ce sta la baza acestui duo si de ce nu te prezinti doar cu numele tau? Sau de ce un artist simte nevoia unei astfel de asocieri?

Consideri ca esti un artist talentat sau e multa munca? Cum stam procentual in cazul tau, ca raport talent/munca?
Fara munca, orice talent se pierde in timp! Una fara cealalta nu se poate. Cu talentul te nasti, esti inzestrat de la divinitate, iar munca fructifica, infrumuseteaza. Daca nu iti fructifici talentul prin munca, ramai la un nivel fara progrese, fara noutati si te pierzi. Cred ca acest lucru e valabil in toate domeniile.

Ce inseamna, asa cum ai resimtit tu pana acum, sa fii artist in Romania? Este dificil? Sunt avantaje, dezavantaje?
Poate fi dificil oriunde pe Terra. Pana la urma, lucrezi cu oameni in orice colt al lumii. Munca, unicitatea si corectitudinea stau la aceasta baza si sunt valabile peste tot. Consider totusi ca, in Romania talentele adevarate nu sunt valorificate asa cum ar trebui. Se pune accent pe alte valori sau tendinte si nu este tocmai corect. Din pacate, noi punem pe primul loc imaginea si apoi ce stie sa faca omul!

Care sunt cele mai mari probleme cu care te-ai confruntat ca artist pana in momentul de fata?
Incercarile nu ne ocolesc atat ca artist cat si ca om simplu in societate. Important e sa nu iti pierzi increderea in tine si sa nu uiti unde vrei sa ajungi si mai important: cine esti!

Cat de mult te-a afectat pandemia si cum ai reusit sa treci cu bine prin ea?
Multumesc lui Dumnezeu ca nu am resimtit foarte greu aceasta perioada. Intr-adevar, evenimentele au fost mult mai putine, nu am mai cantat in fata publicului, dar am continuat ca asistent social si de cantat, am exersat acasa. Nu m-am lasat deloc, implicandu-ma poate mai mult, fiind cea mai buna versiune a mea.

Esti in acelasi timp si asistent social. Ce inseamna acest lucru in Romania si de ce te-ai indreptat spre aceasta meserie?

Continuarea interviului cu Claudia Marin aka Mrs. Saxy – in revista Famost – editia iunie 2021 GRATUITA apasand acest link!