Claudia Schiffer – De la Aspiratia de A Deveni Avocat Pana La Un Supermodel

Masuri : 86-61-92
Inaltime : 181 cm
Culoarea ochilor : albastri
Culoarea parului : blond
Schiffer s-a nascut in Rheinberg,Westphalia, Germania de Vest. Este fiica lui Gudrun si Heinz Schiffer, un cunoscut avocat in zona respectiva. Mai are doi frati si o sora.
In liceu, era complexata de inaltimea sa si nu dorea sa se faca remarcata. Initial, si-a dorit sa devina avocat si sa lucreze la firma tatalui ei. Mai tarziu a renuntat la aceste aspiratii, caci la 17 ani a fost remarcata intr-un club de noapte din Düsseldorf, de catre Michel Levaton, seful agentiei Metropolitan Model. Astfel, Claudia devine model.

S-a mutat la Paris, unde a fost bine primita, aparand pe coperta Elle. La inceputul anilor ’90 a aparut in campaniile publicitare „Guess?”. Paul Marciano declara pentru Forbes Top 15 Fotomodele care au facut o avere din moda, ca „Guess? a devenit un nume mult mai cunoscut in lume datorita Claudiei”. Dupa alte aparitii in reviste si pe coperta British Vogue, fotografiata de Herb Ritts, Schiffer capata statutul de supermodel si este selectata de Lagerfeld drept imagine pentru Chanel. Urma sa devina faimoasa pentru statura sa inalta,ochii albastri si parul blond, amintind oarecum de Brigitte Bardot.

In noiembrie 1999 a aparut pe coperta Vogue in celebra fotografie supranumita ,,Muse moderne’’, alaturi de alte supermodele ale vremii. Considerata una dintre cele mai frumoase femei, Claudia a avut abilitatea de a placea unei lumi intregi, asta asigurandu-i o cariera internationala intinsa pe mai bine de 25 de ani. A fost primul model aparut pe copertele Vanity Fair, Rolling Stone, The New York Times si People. A fost deseori admirata si pe copertele Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, Cosmopolitan si Time. A defilat pe podium pentru case de moda ca Versace, Yves Saint Laurent, Dolce&Gabbana, Chanel si Valentino.

Schiffer a aparut in reclame pentru Pepsi si Fanta. Din aparitiile pentru reclamele la Citroën a castigat in 1998  trei milioane de lire sterline. Inca mai detine un contract cu L’Oréal si este unul dintre cei mai longevivi ambasadori ai acestei firme.
Karl Lagerfeld a fotografiat-o pe Claudia pentru o campanie Dom Pérignon, la 17 ani dupa ce aparuse prima data pentru Chanel.
Recent a aparut in campanii pentru pentru Chanel, YSL, Salvatore Ferragamo si Dolce & Gabbana. In 2012 a pozat iarasi pentru Guess? in alb si negru, marcand astfel cei 30 de ani de activitate a brandului.

Schiffer a aparut in numeroase emisiuni de televiziune,precum cele ale lui Oprah Winfrey, David Letterman, Larry King, dar si in filme, cunoscute fiind „Pr?t-a Porter” si „Richie Rich”.
A fost logodita vreme de 5 ani cu celebrul magician David Copperfield. Din 2002 este casatorita cu Matthew Vaughn, avand cu acesta trei copii: Caspar, Clementine si Cosima.
Referindu-se la ceea ce inseamna in prezent cariera de model, Claudia declara: „Supermodele, asa cum eram noi candva, nu mai exista acum”.