Cocteiluri pentru piele

Astazi, avem ceea ce numim cocteiluri pentru piele, modalitati de ingrijire ale pielii, in care vedetele sunt sticlute cu seruri ‘active singure’ si uleiuri minune, iar tu nu ar trebui decat sa alegi exact ce ai nevoie

Astazi, avem ceea ce numim cocteiluri pentru piele, modalitati de ingrijire ale pielii, in care vedetele sunt sticlute cu seruri ‘active singure’ si uleiuri minune, iar tu nu ar trebui decat sa alegi exact ce ai nevoie si problema ar trebui sa fie ca si rezolvata. Doar ca exista un risc real de ‘ciocnire’ a ingredientelor, produse in exces si efecte secundare nedorite, asa ca, cea mai buna solutie acum este sa citesti in continuare despre cele mai bune cocteiluri pentru piele!

Pentru pielea deshidratata

Acizii polihidroxi sunt acizi fructiferi, dar mai inteligenti: scapa de celulele vechi fara iritatii, dar si hidrateaza pielea profund. Ca orice acid de curatare, ei sunt folositi primii. Acidul hialuronic detine de 1000 de ori greutatea sa in apa tinand in frau pielea pe termen lung, iar uleiul de squalane inchide hidratarea fara a infunda pielea pe termen lung; acest lucru ajuta la construirea barierei sale protective, de aceea merge ultimul: preseaza uleiul in piele pentru a preveni serurile sa iasa.

Pentru linistirea pielii

Un ulei de fata se situeaza deasupra serurilor bazate pe apa si tonere, dar sub creme sau amestecate cu ele, asa ca acesta este un punct de inceput. Canabidiolul – care se gaseste in canabis, acizii grasi esentiali care se gasesc uleiul de trandafir si canabis, camazulena care se gaseste in musetel, reprezinta cei mai buni calmanti ai iritatiei si protectori ai pielii, ei avand si rol de antiinflamator. Trebuie sa te orientezi dupa un produs care are un rol calmant al pielii si care ofera si umiditate constanta.

Pentru netezirea pielii

Pentru inceput, trebuie actionat acolo unde sunt petele si cosurile negre, folosirea unui produs care contine acid salicilic in proportie de 2% – doza maxima recomandata, este ideala pentru exfoliere, decongestionare, calmare, dar si un bun antibacterian. In cazul in care pielea este inchisa la culoare, trebuie folosit un produs care nu contine acid salicilic, deoarece aceste are un efect luminator. O doza consistenta de niacinamida si zinc aplicata peste tot, purifica si intareste pielea predispusa rosetii. Foloseste la final o lotiune cu acid hialuronic, pentru a hidrata piela fara uleiuri!

Pentru luminarea pielii

O lotiune tonica cu acid lactic pentru o curatare usoara si un efect de iluminare este perfecta acestui scop si merge aplicata cu ajutorul unei dischete de bumbac, care trebuie ulterior curatata. Un ser cu vitamina C este indicat la sfarsit, pentru efectul de luminare al pielii, la fel ca si prevenirea aparitiilor petelor maro. Este indicatta de asemenea, o crema cu SPF 50 impotriva UV, de aceea trebuie sa fie folosita ultima. Formulele moderne nu sunt grele si desfunda porii.