Colagen de tip 1

Frumusete

Colagen de tip 1

558
Poate intr-adevar o proteina de ‘frumusete’ sa reduca grasimile corporale, sa imbunatateasca tonusul muscular, sa ne faca unghiile si parul mai frumoase, sa ne creasca nivelul de energie, sa imbunatateasca calitatea somnului?

Se pare ca da – conform cercetarilor din ultimul timp, oamenii de stiinta ajungand la concluzia ca aceasta proteina este colagenul de tip 1. Din pacate, foarte multi consumatori neglijeaza aceasta proteina si asta in pofida beneficiilor extraordinare aduse in lupta anti imbatranire; nu se cunoaste de asemenea, ca aceasta proteina, sustine frumusetea.

Dovedit de istoria medicinii
Beneficiile colagenului de tip 1 au fost descoperite la inceputul anilor ’70 si de atunci, el a fost folosit de medici, spitale, clinici, pentru pierderea greutatii, problemele de piele (tratamente, arsuri), suport nutritional pentru imbatranire, repararea si conectivitatea tesuturilor.

Cum functioneaza colagenul
Pe langa apa, colagenul este o substanta esentiala in corp; cercetatorii identificand 28 tipuri diferite de colagen, 90% clasificate ca fiind colagen de tip 1.
Colagenul de tip 1 inveleste organele noastre si e componenta majora a ligamentelor, tendoanelor, oaselor, fibrelor musculare, vaselor de sange, ochilor, dintilor si mai bine de 90% din par, piele, unghii. Colagenul de tip 1 este acel lipici care tine tine corpul ‘legat’. Mai nou, colagenul de tip 2 a fost descoperit in cartilaj, devenind foarte popular, mai ales ca sustine sanatatea si are anumite beneficii legate de piele. Colagenul de tip 3 a fost gasit in diverse produse, dar are un rol mic, comparativ cu cel de tip 1.

Esti deficient de colagen
In jurul varstei de 30 de ani, incepem sa pierdem cam 1% anual din colagenul pe care il avem; in acelasi timp din pacate, incepe sa scada si capacitatea organismului nostru de a produce colagen. Zaharul in exces, cafeaua, cafeina, fumatul si alcoolul grabesc daunele aduse colagenului, ca sa nu mai amintim de stres, medicamente, anumite exercitii si chiar alimentatia necorespunzatoare, care accelereaza procesul de ‘declin’ al acestei proteine.
Semnele deficientei colagenului sunt vizibile si le putem observa zilnic in oglinda si nu numai: ridurile, liniile – aparent fine, pielea uscata, parul subtire si mat, unghiile care devin fragile, articulatii rigide, corpul nostru pierzandu-si din fermitate si forma. Fara un nivel normal de colagen, corpul nostru incepe sa isi arate varsta, dar vestea buna este aceea ca, adaugand – in urma presciptiilor – peptide de colagen de tip 1, ne ajutam corpul atat sa mentina nivelul actual de colagen, dar si sa genereze altul nou.

Beneficiile anti imbatranire ale colagenului
Probabil multi se intreaba de ce colagenul este diferit de alte proteine; inainte de toate, el contine hidroxiprolina si hidroxilizina, doi aminoacizi care nu se gasesc in alte proteine. Mai mult, el contine mai multi amino acizi, ca glicina, prolina, arginina, iar cand luam cantitati mari de colagen (intre 8 si 15 g la o masa) acestia actioneaza in mod direct asupra sanatatii: pierderea greutatii, modul cum arata pielea, energia din timpul zilei, sanatatea oaselor, metabolismul, conectivitatea intre tesuturi, retentia muschilor, calitatea somnului, recuperarea dupa exercitii, repararea tesuturilor.
Trebuie retinut ca, spre deosebire de alte proteine, colagenul este natural pentru corpul nostru, astfel ca nu trebuie sa avem ingrijorari in ceea ce priveste alergiile.

Cum alegem cel mai bun colagen
Calitatea, potenta, eficacitatea produselor de colagen variaza destul de puternic, asa ca, alegeti cu atentie! Preturile mici sunt intr-adevar atractive, dar, necesitatea colagenului in corpul nostru necesita o atentie deosebita si de aceea trebuie sa tinem cont de anumite lucruri, pe care le au in comun cele mai bune astfel de produse.
Intai de toate, trebuie sa aiba o cantitate mare de colagen, in mod normal, produsele care contin peste 7 g per portie fiind cele mai bune; cu cat iei mai mult colagen, cu atat vei avea parte de efecte benefice mai bune.
Apoi, aceste produse trebuievv sa contina peptide de colagen de tip 1, acestea fiind cele mai naturale, fiind dovedit ca asigura cea mai buna absorbtie si cea mai larga arie de beneficii, mai ales daca nu sunt modificate genetic.

Colagenul se poate gasi sub forma de pastile, pudra sau lichide, iar cea mai indicata este cea lichida! Luati inainte de culcare 1-2 linguri si veti avea parte de cea mai mare cantitate de colagen in concentratie mica. Mai mult, majoritatea studiilor au aratat ca colagenul de tip 1 se gaseste cel mai mult, in forma lichida.

Comments are off this post!