Colectia Hannibal Laguna primavara-vara 2016

Tendinte&Stil

Colectia Hannibal Laguna primavara-vara 2016

25

In cadrul Saptamanei Modei de la Madrid Mercedes-Benz, cunoscutul designer de imbracaminte pentru femei Hannibal Laguna, a prezentat colectia primavara-vara pentru 2016. Intitulata ‘Azabache‘, colectia a cuprins articole vestimentare confortabile, purtabile pe timp de zi dar si seara – combinate cu fuste sau pantaloni.

Jet este un tip de lignit – precursor al carbunelui si este considerat o piatra pretioasa minora; nu este un mineral adevarat, ci mai degraba un mineraloid de origine organica.

bijuterie-jet-azabache piatra-jet-azabache

Jetul spaniol (Azabache in limba spaniola) este considerat in lume, cel mai valoros, avand o culoare intensa, textura excelenta si duritate incomparabila. Materialul este unul fosil si provine dintr-o familie de copaci din Jurassic, disparuta acum peste 60 de milioane de ani, azabache captivand si inspirand de-a lungul timpului, scriitori, pictori, aurari, designeri, bijutieri, mestesugari.

Colectia primavara-vara 2016 – ‘Azabache‘, ne duce cu gandul la o gradina preistorica, in care se imbina culori hipnotice cu flori neimaginabile; este o gradina, in care jocul seductiei incepe cu zborul unor creaturi inaripate minunate, zburand intre frunzele mari si petalele gigantice ale frumusetii euforice.

“La descoperirea originii jet, am fost imediat dus in timp cu milioane de ani, imaginandu-mi cum ar fi aratat mediul botanic inainte de a incepe procesul fosilizare”

a explicat designerul Hannibal Laguna.

Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-001 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-002 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-003 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-004 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-005 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-006 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-007 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-008

Colectia Hannibal Laguna primavara-vara 2016, a cuprins volume de flori supradimensionate, fuste micro-size, tricouri cu bijuterii si modele de plante somptuoase, rochii opulente cu sute de margele. S-a vazut broderie generoasa, muselina, organza, gazar, dantela adaptata si bijuterii, piese unice, elegante, avand pietre pretioase organice. Paleta de culori este dominata de nuante ca: violet imperial, roz orhidee, mac rosu, verde padure, albastrul “Morning Glory“.

Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-009 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-010 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-011 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-012

Designerul a combinat textilele si pielea nobila, dand nastere combinatiilor atractive care simuleaza efectele translucide si cetoase; liniile traditionale sunt inversate, lasand sa fie descoperite tocurile inalte, care coexista cu structurile plate – bogat ornamentate si care asigura tranzitia intre zi si noapte.

“Modelul Azabache este una din comorile noastre ascunse, frumusetea lui este simpla si coplesitoare. Am fost fascinat cand am descoperit excentricitatea naturii care a facut acest lucru posibil”

a mai adaugat Hannibal Laguna.

Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-013 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-014 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-015 Colectia-Hannibal-Laguna-primavara-vara-2016-016

Info: ifema.es | Foto : image.net

Your email address will not be published. Required fields are marked *