Colectia Inverno 2016-2017 Carrera y Carrera

Accesorii

Colectia Inverno 2016-2017 Carrera y Carrera

32

El Retiro Park este unul dintre cele mai romantice locuri din Madrid. Legenda spune ca, in secolul al XIX-lea, un tanar pe nume Cecilio Rodriguez – sef gradinar la El Retiro Park era indragostit si se plimba cu cea mai tanara fiica a ducelui Fernan Nunez, proprietar al unei zone importante a acestei gradini. Devotamentul pentru aceasta fata era atat de mare, incat s-a gandit sa ii ofere un cadou foarte special. El a facut un studiu botanic, proiectul sau fiind o gradina care se intinde pe toate cele patru anotimpuri, exact ca si dragostea sa – eterna: o vegetatie care sa se schimbe de la anotimp la anotimp, una ideala, comparata cu Gradina Edenului. Din pacate, pasiunea pentru respectiva fata a fost descoperita de tatal acseteia, care i-a interzis accesul tanarului in parc – pe viata, proiectul fiind, evident, oprit.

carrera-y-carrera-2016-2017-colectia-iceberg-inverno carrera-y-carrera-2016-2017-colectia-inverno

Istoria gradinii celor patru anotimpuri a servit ca sursa de inspiratie pentru designerii Carrera y Carrera, venind la viata in colectia El Retiro.

Fiecare linie creata in cadrul colectiei isi spune propria poveste, Invierno dezvaluind arhitectura parcului El Retiro, care exista in armonie cu natura. Pentru a crea linii futuristice ale bijuteriilor avand o geometrie neobisnuita numita Iceberg, Carrera y Carrera a gasit inspiratie in faimosul Crystal Palace, construit in 1887. Astazi, acest palat este realizat din sticla si metal si este folosit ca site de expozitie pentru Reina Sofia Art Center.

colectia-iceberg-inverno-2016-2017-carrera-y-carrera colectia-inverno-2016-2017-carrera-y-carrera-2 colectia-inverno-2016-2017-carrera-y-carrera-5 iceberg-2016-2017-carrera-y-carrera-6

 

Pentru linia Inverno, Carrera y Carrera au folosit doar materiale nobile, pentru a recrea jocul de lumini si reflectiile sale regasite in Crystal Palace; fatete multiple, asimetrie ale pandativelor, inele si cercei artizanali din aur alb decorati cu diamante albe.

colectia-inverno-2016-2017-carrera-y-carrera-1 colectia-inverno-2016-2017-carrera-y-carrera-4 inverno-2016-2017-carrera-y-carrera-3

La fel ca si iarna, colectia Inverno Carrera y Carrera este monocroma, ca si cum ar fi de gheata. Doar doua piese sunt accentuate de nuante luminoase: un pandativ si un inel, al caror design de baza sunt realizate dintr-un topaz spectaculos albastru.

Info&Foto : comunicat de presa Carrera y Carrera

Comments are off this post!