Un Subiect Mereu Actual si In Continua Ascendenta – Contraceptia Feminina

Sanatate

Un Subiect Mereu Actual si In Continua Ascendenta – Contraceptia Feminina

22

La inceput de secol XXI, pentru femeia moderna apar din ce in ce mai multe provocari, in mediul social, profesional si mai ales in cel familial. Pentru orice femeie este important sa fie informata, pentru a putea alege cat mai corect ceea ce este cel mai bine pentru ea, incluzand aici si contraceptia.
Intre cariera si familie, femeia poate alege atunci cand considera ca nu este inca pregatita sa devina mama, din multitudinea de metode contraceptive moderne, subiect tabu cu ceva timp in urma. In continuare vom prezenta pe scurt cateva metode de contraceptie femina, fiecare femeie avand libertatea sa o aleaga pe cea care o considera potrivita si cu care se simte cel mai bine si in siguranta.
Indiferent de metoda de contraceptie aleasa, un control medical de specialitate este absolut necesar. Acesta poate fi facut de catre un medic specialist si/sau in cadrul unui cabinet de planning familial. De asemenea, in cazul tinerelor minore e bine de stiut ca nu se solicita semnatura unui parinte in momentul cand se vor adresa atat unui medic de specialitate sau unui centru de planning familial, discutiile avute in cadrul acestor institutii fiind cu caracter privat.
Astfel, printre metodele contraceptive, regasim:
Metodele chimice – spermicidele, de cele mai multe ori folosite in combinatie cu o metoda de bariera, pentru o mai buna eficienta a lor
Metodele de  bariera – diafragma si calota cervicala – folosite impreuna cu un spermicid
Prezervativul – atat cel masculin cat si cel feminin, ambele asigurand o buna protectie impotriva BTS
Cele mai folosite metode de contraceptie astazi – cele hormonale – pilulele contraceptive, atat cele mono cat si bicombinate au atat estrogen cat si progesteron, precum si implanturie hormonale sau preparatele injectabile pe baza de progesteron.
Printre alte metode fizice de contraceptie, amintim dispozitivele intrauterine (DIU), metoda calendarului, persona – dispozitiv manual de monitorizare, metoda retragerii (“coitus intrerruptus”) sau contraceptia de urgenta – metoda folosita de obicei imediat dupa ce actul sexual a avut loc.
Fiecare  femeie poate folosi metoda de contraceptie cea mai potrivita pentru ea – cu indrumarea de specialitate potrivita, functie de necesitatile personale, de stilul  de viata sau de varsta pe care o are. Cel mai important este ca ea sa se simta cat mai confortabil si in sigurata, sa poata astfel sa faca fata cu succes exigentelor de orice natura, atat in plan social cat si profesional sau familial.

Nusha Davilla

Your email address will not be published. Required fields are marked *