Corpul nostru. Ce simtim despre el?

Stil de viata

Corpul nostru. Ce simtim despre el?

In majoritatea cazurilor, femeile se simt vulnerabile cand se uita in oglinda, ...
46

Corpul nostru reprezinta un subiect extrem de delicat pentru majoritatea fetelor si femeilor, avand in vedere ca peste 80% dintre acestea cresc si se dezvolta gandind ca lumea le va judeca prin prisma modului cum arata si nicidecum cum gandesc. De cealalta parte, un procent foarte mic considera ca sunt frumoase sau sunt cu adevarat multumite de ele.

Iar astazi, tot ce inseamna informatie si deschidere prin intermediul internetului, pune o si mai mare presiune pe tine: incepi sa te compari cu persoane straine care iti dau impresia ca sunt perfecte si au o viata ideala, lucru care are foarte mari sanse sa fie fals si ce e mai grav, iti este daunator! Partea buna in toata aceasta situatie este aceea ca, o imagine corporala pozitiva este la indemana oricarui, pentru ca cea mai mare bariera in privinta increderii in propriul corp este mintea.

Increderea in corpul nostru creste odata cu trecerea timpului, prima etapa de constienizare in acest sens, fiind ciclul gimnazial; acest lucru se poate intampla mult mai repede, iar atitudinea mamei joaca un rol esential. Anii adolescentei sunt foarte dificili in privinta increderii in propriul corp, declansarea anxietatii si modul cum te privesc altii. Dupa terminarea scolii, exista de regula o perioada in care increderea este mai mare, viata devine mai complicata si mai aglomerata, alte probleme fiind prioritare. Dupa ce ai copii, se schimba modul de gandire, constientizand mai mult ca niciodata la modul pozitiv – de ce anume este in stare corpul tau. Apoi aceasta scade, tu ca femeie concentrandu-te pe scaderea greutatii, pe nopti complete de somn, toata aceasta agitatie si lupta pentru copii si scoala. Pentru anumite persoane, nivelul de incredere ramane constant, alte persoane in schimb, nemaivand niciun interes vizavi de acest subiect. In jurul varstei sau incepand cu 50 de ani, femeile experimenteaza un sentiment general de fericire continua.


De stiut!
  • 25% dintre femei afirma ca increderea in propriul corp este afectata de stres!
  • Doar 6 procente dintre femei se sunt de acord cu afirmatia „imi iubesc corpul”.

In majoritatea cazurilor, femeile se simt vulnerabile cand se uita in oglinda, dar un procent de aproape 70% se simt mai bine cand aud remarci pozitive in legatura cu corpul lor. Si aceste cuvinte si fraze pozitive functioneaza in multe situatii, in functie de contextul dorit. „Sunt recunoscatoare pentru corpul meu” – este una din frazele care functioneaza cel mai bine, dar e bine sa o adaptezi in asa fel incat sa rezoneze cel mai bine cu tine.

Atunci cand te uiti la anumite regimuri alimentare, vezi ca anumite alimente sunt etichetate ca „rele”, „bune”, iar acest lucru este unul distructiv. Chiar daca exista doar alimente „curate”, este insinuat in subconstient ca restul nu sunt bune. Schimba-ti gandirea exersand o anumita neutralitate a alimentelor, nevizualizandu-le ca rele sau bune, doar ca alimente cu un anumit continut nutritiv!

Ce factori scad increderea in corpul nostru?
  • 55% au afirmat ca se uita la propriul corp in oglinda sau in fotografii!
  • 46% au spus ca atunci cand stau dezbracate sau cand probeaza diferite haine!
  • 33% au spus ca se compara cu alte femei!
Intocmai ca vinul …

Femeile de peste 55 de ani sunt multumite de trei ori mai mult in privinta corpului lor, comparativ cu perioada in care aveau 20 de ani!

In privinta partilor corpului au cel mai negativ impact in privinta propriei increderi ...

burta 66%
maini 28%
coapse 37%
sani 24%
fund 24%

Comments are off this post!