Vrem Masa Musculara, Abdomen Plat ? Facem Exercitiile Adecvate, Dar Tinem Cont si de Alimentatie ?

Sanatate

Vrem Masa Musculara, Abdomen Plat ? Facem Exercitiile Adecvate, Dar Tinem Cont si de Alimentatie ?

10

Fiecare isi doreste intr-o mai mica sau mai mare masura, sa aiba un abdomen plat si muschi sculptati. Cresterea masei musculare este favorizata de o alimentatie bazata pe un consum crescut de lichide si alimente care ne dau energia necesara efortului din sala de sport.
Astfel, alimentatia ideala ar trebui sa cuprinda:
– fructe si legume, care sunt baza tuturor dietelor sanatoase, ofera fibre, vitamine, minerale, cantitati mici de proteine
– produse lactate cu un procent scazut de grasime, ofera  proteine, carbohidrati, potasiu, calciu, vitamina D
– carnea macra reprezinta o sursa importanta de proteine, fier, aminoacizi ca leucina – cu un rol determinant pentru cresterea masei musculare
– ouale care contin aminoacizi esentiali, dar in pofida speculatiilor, este indicat sa se consume si galbenusul, important pentru sanatatea ochilor
– cerealele integrale si fasolea contin fibre, vitamine, antioxidanti, proteine pentru energie si repararea muschilor
Carbohidratii si proteinele dau energia pentru a te antrena intr-un mod corect, ajutand in egala masura si la refacerea musculaturii. Ideala este o dieta bazata pe substante nutritive si cantitati mici de grasime sanatoase pe intreg parcursul zilei. Trebuie sa existe un echilibru in a consuma astfel de alimente, in cazul in care se depaseste necesarul, se pot transforma foarte usor in grasime corporala.
Dupa efectuarea exercitiilor ar fi indicat sa consumati dupa aproximativ o ora o bautura cu proteine, deoarece atunci musculatura este mai receptiva si are nevoie sa se refaca.
Proteinele sunt foarte importante pentru organism, ele construiesc si repara tesutul muscular, produce hormoni si ajuta sistemul imunitar. Concret: 2 cesti de lapte contin doza necezara pentru a stimula sinteza proteinelor. Daca in mod particular doriti sa va faceti un plan alimentar, ar fi sa consultati un nutritionist.
Modalitatea de a-ti creste muschii e aceea de a creste greutatea treptat; daca reusesti sa executi corect intre 10 si 12 repetari per exercitiu, atunci cu siguranta se impune cresterea greutatii. Pentru cresterea musculaturii si a o avea bine definita, sunt mult mai indicate exercitiile de acest gen in dauna exercitiilor aerobice.
Pentru musculatura ar fi bine sa ne antrenam la aparate si in acelasi timp sa acordam si cate 20 – 30 de minute in 2-3 sedinte pe saptamana pentru fitness. In cazul in care mergeti la o sala de antrenament, este recomandat sa lucrati cu un antrenor care sa va ajute sa intelegeti cum functioneza muschii pentru a evita raniri sau alte tipuri de accidente.
Voi aveti un regim alimentar anume? Sau faceti doar exercitii fara a tine cont de alimentatie?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *