Cristina Cepraga-interviu realizat de Daniela Sala

Cristina Cepraga este o actrita din Romania si una dintre cele mai de succes actrite romance de nivel international.

Cristina Cepraga este o actrita din Romania si una dintre cele mai de succes actrite romance de nivel international. A studiat actoria si este stabilita in Italia de mai bine de 15 ani, tara unde a jucat in diferite proiecte internationale. O putem vedea in filme precum: Maelstrom – Il figlio dell’altrove (2001), Traces of a Dragon: Jackie Chan & His Lost Family (2003), Milionari de weekend (2004), Dragoste pierduta (2005), Carabinieri episodio La governante (2006), Bad Brains (2006), Don Matteo episodio La stanza di un angelo (2008), Gli amici del bar Margherita (2009), Intelligence – Servizi & segreti episodio Il complotto di Bucarest (2009), Medicina generale episodio Le regole del gioco (2009), Butta la luna 2 (2009), Ces amours-la (2010), Mostenirea (2010), Gianni e le donne (2011), Gun of the Black Sun (2011), Car Horn (2010), Ultima foglia (2012). Pe langa meseria de actrita, Cristina este si scenarist, regizor si producator si a reusit sa realizeze pana in prezent 2 scurt metraje: Tamara, Echelon / Tamara Echelon (2015) si Destino (2018).


Buna, Cristina Cepraga si bine ai venit in paginile revistei Famost!
Buna si multumesc si eu de invitatie.
La ce varsta ai inceput sa lucrezi ca actrita?
Depinde cum o iei. Eu am inceput pe la 4 ani sa apar la TV si la Sala Palatului, unde faceam spectacole si scenete la Sala Radio.
La TVR era emisiunea „Lumea copiilor” unde eram o prezenta destul de des vazuta, spunand poezii. Oarecum am cochetat mereu cu lumea aceasta a scenei. Nu am memorie de cand, dar cred ca dintotdeauna. Faceam si o gradinita cu profil artistic unde aveam mereu spectacole si la scoala de engleza la fel. Cam toata copilaria mea a fost pe scena si adolescenta pe ecran.
Cum ai defini meseria de actor?
Groaznic de grea, dura si in acelasi timp superba atunci cand ai posibilitatea din toate punctele de vedere sa o faci. Este o ruleta ruseasca si sunt foarte multe nedreptati, dar cine se naste cu acest stigmat, cu acest microb, nu poate avea o viata normala facand un alt timp de munca si fiind per total satisfacut. Ar lipsi ceva mereu din acel cineva.Ce traire are Cristina Cepraga atunci cand se da ACTIUNE?
Ai jucat in spectacole/filme inca din perioada facultatii sau abia la finalizarea studiilor?
Am jucat din timpul facultatii, iar spectacolele de final le aveam la Teatrul Rapsodia, de care sunt foarte legata din punct de vedere emotional. Spectacolul de licenta acolo, l-am avut pe Commedia dell’ Arte. Parca era predestinat sa fie ceva legat de Italia …
Care este primul proiect din care ai facut parte? Spune-ne mai multe despre acel proiect!
Asa cu spuneam mai sus, cred ca la emisiunea „Lumea copiilor” sau una de copii care era la vremea respectiva pe unicul canal, TVR1.
Prin ce greutati ai trecut in interpretarea primului rol jucat?
Nu pot spune ca am trecut prin nicio greutate la primele roluri, dar, probabil, cel care mi-a ramas cel mai ilustrat pe retina si in suflet este ultimul scurt metraj scris, regizat, produs si interpretat de mine „DESTINO”.

Care a fost cea mai frumoasa perioada din cariera ta? Povesteste-ne cateva amanunte!
Au fost multe momente frumoase in cariera mea, probabil cele ce au legatura cu educatia, cu scoala, mi-au ramas ca cele mai pline. Atat cat eram la facultate in Bucuresti, cat si la Roma unde stateam in campus, la „Accademia di Romania”.
Ce traire are Cristina Cepraga atunci cand se da ACTIUNE?
E o adrenalina unica care iti pune sangele in circulatie si iti accelereaza bataile inimii.

Cine este Cristina Cepraga, persoana din spatele camerelor de filmat?Cine a fost idolul tau?
Idol e mult prea mult, dar am avut perioade de obsesii pentru mai multe personaje din lumea filmului. Cu siguranta printre cele mai importante figuri pe care le-am adorat si admirat profesional (cine ma cunoaste, stie) este Robert de Niro. Mereu mi-a placut Loren si sunt o mare pasionata de cinema, de la neorealismul italian la contemporanul iranian, trecand si prin niste americane si franceze.
Care este motto-ul tau?
Fa ce iti place si nu vei munci nicio zi din viata ta!
Nu fa altuia ce nu vrei sa ti se faca tie!
Ce nu te omoara te face mai puternic!
A fost greu sa te faci remarcata in acest domeniu?
Habar nu am ce sa raspund. Cred ca nu, pentru ca am aparut de cand eram foarte mica, astfel incat eu am avut problema inversa, eram prea cunoscuta ca sa trec neobservata sau si mai grav, sa fac realmente ce imi doream pentru ca mi se pusese deja eticheta.
Cine este Cristina Cepraga, persoana din spatele camerelor de filmat?
Un om sensibil, cu multe de rezolvat si cu aceeasi dorinta de iubire ca toti ceillati. Proabil un pic prea idealista si corecta.

Cum arata o zi obisnuita din viata ta?
Nu prea seamana, pentru ca am perioade si perioade. De exemplu acum, de cateva luni, sunt intr-un birou de productie de film unde colaborez. Alteori scriu si pregatesc diferite proiecte cu colegi artisti, dar mai presus de toate, sunt mama Aurorei-May care e o desavarsita innotatoare si balerina la doar 4 ani.
Iti place sa gatesti? Ce stii cel mai bine sa prepari?
Pai o sa razi, dar, dupa mai bine de 15 ani de Italia, cred ca la capitolul paste merg bine, adica asa cum o fac ei.
Care este cea mai mare frica a ta?

….

Continuarea interviului – Revista Famost-ianuarie 2020 AICI!