Culoarea anului 2016-Rose Quartz si Serenity

Tendinte&Stil

Culoarea anului 2016-Rose Quartz si Serenity

174

Culoarea anului 2016 este compusa pentru prima data, din amestecul soft a doua nuante Rose Quartz si Serenity (PANTONE 13-1520 & PANTONE 15-3919). Amestecul dintre Rose Quartz si Serenity reprezinta un antidot al stresului zilnic monden si demonstreaza un echilibru inerent dintre nuanta calduroasa de roz si linistea racoroasa a albastrului, reflectand uniunea si sentimentul de liniste, precum si un sens linistitor al ordinii si pacii.

Combinarea celor doua nuante care formeza culoarea anului 2016, reprezinta o provocare vis-a-vis de perceptia traditionala a asocierilor nuantelor. Culoarea 2016 este o selectie simbolica de culoare; o imagine color a ceea ce vedem, luand locul in cultura noastra – care serveste ca o expresie a starii de spirit si a atitudinii.

Pentru prima oara, Pantone introduce culoarea anului 2016, formata din doua nuante Rose Quart si Serenity. Rose Quartz este o culoare convingatoare dar blanda, care transmite compasiune si un sentiment de liniste si de pace. Serenity in schimb, are forta si este aerisit, la fel ca intinderea cerului de deasupra noastra, aducandu-ne sentimente de ragaz si relaxare, chiar si in vremurile tulburi.

culoarea-2016-Rose-Quart-si-Serenity

Aceasta abordare unilaterala de culoare, coincide cu miscari sociale de egalitate si fluiditate, aducand confort sporit consumatorului, prin folosirea culorilor ca forma de exprimare. Culoarea anului 2016, reprezinta o generatie care este mai putin ingrijorata de critica, receptiva la schimburile de informatii digitale, care i-au deschis ochii in ceea ce priveste abordarile diferite ale utilizarii culorilor.

Culoarea anului 2016 si combinatiile de culori

Indiferent ca avem un material mai tare sau moale, asocierea dintre Rose Quart si Serenity aduce calmitate si relaxare. Regasindu-se in toate finisajele, mate, lucioase, metalice, combinatia de culori se poate face cu alte nuante medii, incluzand aici verdele si purpuriul, maro bogat si toate nuantele de galben si roz. Pentru stralucire, poti adauga tinutei, tonuri argintii si luminoase.

combinatii-de-culori-2016

Info&foto: pantone.com

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *