Culori toamna-iarna 2018-2019 Londra

Tendinte&Stil

Culori toamna-iarna 2018-2019 Londra

1076

Similar cu ceea ce s-a anticipat in prezentarile din New York in acest sezon, paleta de culori toamna-iarna 2018-2019 din Londra, a demonstrat dorintele pasionate ale designerilor de a-si exprima originalitatea, ingeniozitatea si creativitatea prin moda. Intr-o poveste de culoare care a combinat clasicismul cu expresia creativa, Pantone Fashion Color Trend Report pentru Londra toamna-iarna 2018-2019 prezinta o paleta indrazneata de culori de toamna, completata de alte nuante surprinzatoare.

Continuand sa evidentieze dorinta de culoare care depaseste anotimpurile, culorile toamna-iarna 2018-2019 subliniaza cele 12 nuante de top pentru moda barbatilor si a femeilor, precum si cinci noi culori clasice. Subliniind natura experimentala a modei din Londra, s-a apelat la doua nuante suplimentare pentru Londra: PANTONE 15-1515 Mellow Rose, o nuanta traditionala iubita si subtila si PANTONE 18-2045 Pink Peacock, in contrast, o culoare statement impresionanta.


In fiecare an, echipa de la Institutul Pantone Color creeaza Pantone Fashion Color Trend Report; o imagine de ansamblu care evidentiaza culorile ce vor fi folosite de designerii de moda de top in cadrul London Fashion Week si care vor fi prezente in colectii pentru sezonul viitor. Avand culoarea pe podium – indicator cheie al povestilor de culoare, ne putem astepta sa le prezentam in toate ramurile designului de moda, Pantone Fashion Color Trend Report este ghidul perfect si usor accesibil al celor mai importante tendinte de culoare ale sezonului.

Continuarea tranzitiei de la tendintele ciclice combinata cu o concentrare puternica asupra exprimarii de sine si a amestecurilor de culoare mai exuberante, face sa apara anumite surprize incantatoare de tinuri in paleta de culori toamna-iarna 2018-2019. Explorarea nuantelor in cadrul familiilor de culori si experimentarea cu amestecul de materiale si texturi, incurajeaza si reinventeaza povestea de culoare sezoniera. Multe dintre aceste nuante unice stau singure pe cont propriu, totusi, amestecarea si combinarea culorilor neasteptate, pot contribui la crearea unui stil sau a unui aspect. Adaugarea unui element neasteptat, permite creativitatea si originalitatea care optimizeaza individualitatea.

Despre tendintele culorilor pentru sezonul toamna-iarna 2018-2019

Culorile de toamna care evoca sentimentul de frunze pe podeaua padurii, penajul bogat si amurgul dezvaluie o paleta moderna de toamna, de tonuri profunde si bogate, cu izbucniri de surpriza colorata. Prin adaugarea Pink Peacock si Mellow Rose spre paleta din Londra, vedem un sentiment sporit jucaus si o gama de culori a caror varietate mai mare ofera mai multe ocazii pentru combinatii de culori interesante.

PANTONE 19-1536 Red Pear – Rosu selicios profund, avand o adancime plina de farmec.

PANTONE 18-1549 Valiant Poppy – Rosu viu, nuanta vulcanica plina de farmec.

PANTONE 18-4048 Nebulas Blue – Amintindu-ne de amurg, acesta este un albastru ganditor, stralucitor.

PANTONE 15-0850 Ceylon Yellow – Savuros si picant, acest galben are o atingere exotica.

PANTONE 18-0625 Martini Olive – Un verde fin, sofisticat si urban, adauga profunzime paletei de culori toamna iarna 2018-2019.

PANTONE 16-1255 Russet Orange – Acest portocaliu de padure, vorbeste catre caldura pamantului.

PANTONE 18-3838 Ultra Violet – Inventiv si imaginativ, aceasta culoare lumineaza calea pentru ce urmeaza sa vina.

PANTONE 15-3520 Crocus Petal – O nuanta cultivata si rafinata, care aduce o senzatie usoara si aerisita de primavara.

PANTONE 15-1515 Mellow Rose – Culoare traditionala engleza, cu o intriga neasteptata.

PANTONE 12-0740 Limelight – Animat si efervescent, acest verde – galben intepator devine centrul atentiei.

PANTONE 18-5025 Quetzal Green – O nuanta eleganta si profunda de verde-albastru, sugerand un penaj bogat.

PANTONE 18-2045 Pink Peacock – Un roz dramatic, luminos si indraznet, pentru o abordare experimentala.


Despre tendintele culorilor clasice pentru sezonul toamna-iarna 2018-2019

Desi nu mai exista “tipic”, ramane o nevoie de structura si fundatie in mod obisnuit. A fost crescut numarul de culori de baza de la patru la cinci, datorita usurintei cu care pot fi implementate si a capacitatii lor de a face trecerea la anotimpuri. Aceste nuante sunt mai importante ca oricand, servind drept element critic, deoarece “tendintele” raman relevante mai mult, iar consumatorii doresc sa adauge varietati prin noi texturi, tesaturi si combinatii frumoase.

PANTONE 19-4031 Marea Sargasso – Fara margini, un albastru care ancoreaza paleta de culori.

PANTONE 11-4801 Tofu – O nuanta cremoasa.

PANTONE 14-1116 Almond Buff – Nuante caramel cu un farmec subevaluat.

PANTONE 14-4107 Quiet Gray – Gri usor, discret si atemporal.

PANTONE 16-1438 Meerkat – Un maro adaptabil si lucios.

Info: pantone.com

Comments are off this post!