Cum alegem pantofii de sport. Ce Factori Iei in Considerare Cand Cumperi Pantofi de sport?

Vestimentatie

Cum alegem pantofii de sport. Ce Factori Iei in Considerare Cand Cumperi Pantofi de sport?

19

Vrei un stil de viata sanatos, vrei sa ai un corp zvelt si sa arati bine! Aceastea sunt motive bineintemeiate pentru a te apuca de sport sau pentru a-ti aloca cel putin o jumatate de ora zilnic de mers pe jos. De multe ori insa, neglijam exact ceea ce nu trebuie: pantofii de sport.
Daca pentru o plimbare de jumatate de ora jeansii sunt o optiune buna, nu acelasi lucru il putem zice despre incaltaminte: trebuie sa avem piciorul relaxat, sa ne simtim comod, in concluzie – plimbatul sa fie intr-adevar o placere. De aceea, pantofii de sport reprezinta o conditie esentiala pentru acest lucru. Indiferent ca alergam sau ne plimbam, in momentul in care simtim disconfort, totul devine un chin, suntem tentati sa abandonam, iar “munca” noastra pana in acel moment a fost in zadar.

Ce ar trebui luat in considerare cand alegem pantofii de sport? Sunt pantofii de sport o necesitate sau se poate si fara?

Te plimbi sau alergi? Daca le faci pe amandoua, cel mai indicat ar fi sa ai doua perechi de incaltaminte diferite! De ce? Pentru orice tip de miscare, presiunea exercitata pe picior este diferita, functie de efort, de greutate personala, de intensitatea alergarii, samd. Exista pantofi de sport pentru alergat, pentru plimbat, pentru activitati fizice mai grele, asa ca luati in considerare toti acesti factori inaintea unei achizitii.

Forma piciorului si adancitura talpii sunt factori pe care trebuie sa ii luati in considerare cand vreti sa achizitionati incaltaminte sportiva. Marimea adanciturii talpii reprezinta un factor important in alegerea pantofilor de sport. Chiar daca multe dintre noi poarta acelasi numar, confortul este diferit cand incaltam aceeasi pereche de pantofi.
Existenta tocului e un factor foarte important atunci cand ne alegem pantofii de sport. Inaltimea tocului si rigiditatea lui ofera un anumit timp de relaxare talpii si gleznei in urma presiunii exercitate de catre picior.
Online sau direct in magazin? Chiar daca marimea piciorului tau a fost “verificata” in multe cazuri, atunci cand vorbim de pantofi de sport ar trebui sa ne gandim de doua ori. Menirea lor este sa ne ofere confort, sa ne tina piciorul relaxat, astfel incat, este indicata sa-i probam inainte de a-i cumpara. Chiar daca arata foarte bine pe internet iar preturile sunt tentante, sanatatea ta si a picioarelor este mult mai importanta.
Cand vine vorba de pantofii de sport, brandurile consacrate reprezinta o optiune foarte buna. O astfel de incaltaminte este rezultatul unei munci si a unor studii indelung elaborate, concurenta este acerba, iar daca pretul nu este cel mai bun aliat al lor, “sacrificiul” vostru financiar cu siguranta va fi justificat!
Indiferent de activitatea fizica desfasurata, nu trebuie sa simtim vreun disconfort, mai ales din partea picioarelor, iar scopul miscarii este acela de a ne relaxa – atat fizic cat si psihic.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *