Cum ar arata un mall in viitor

Stil de viata

Cum ar arata un mall in viitor

24

Te-ai gandit vreodata cum ar arata cumparaturile si implicit, un mall in viitor? Iti poti imagina unde putem ajunge cu ajutorul tehnologiei? Stiai ca ce pare astazi de domeniul sci fi exista deja in anumite tari?

Servicii personalizate

Avand tot mai multe informatii despre clientii care le calca pragul, vanzatorii le pot oferi servicii personalizate, Hoxton Analytics dezvoltand un dispozitiv care aduna datele din modul de deplasare al oamenilor. Este inregistrat modul cum merg si in urma folosirii unor algoritmi, este calculata varsta si determina ce branduri le plac; alti senzori pot localiza oamenii prin intermediul ping-ului wi-fi si urmari dupa ce anume se uita in magazin.

Imprimante 3D

Asa cum deja exista produse 3D de vanzare, asa exista anumite magazine care le pot personaliza. Exista posibilitatea, ca in viitor, cumparatorii sa descarce un desen si sa il personalizeze, apoi sa mearga cu el  la magazin si intr-un timp foarte scurt, sa ridice produsul finit.

Cataloage digitale

Multe din magazine pot avea sute de produse, unele dintre acestea putand fi vazute pe ecrane digitale, care permit cumparatorilor sa vizualizeze intregul catalog. Un experiment de viitor, este magazinul Homeplus din Coreea de Sud, care isi afiseaza produsele pe peretii unei statii de metro, iar persoanele care le vad, au posibilitatea ca prin scanarea unui cod QR de pe telefonul lor, sa le cumpere si sa le aiba acasa, chiar inainte de a ajunge ei la domiciliu.

Etichete inteligente

Etichetele de pe hainele tale, ar putea sa iti ofere multe informatii decat cele referitoare la spalare! La fel ca si componentele electronice, acestea pot deveni mai mici si mai ieftine, compania norvegiana Thinfilm realizand si dezvoltand etichete inteligente si flexibile cu ajutrul tehnologiei Near Field Communication, permitand trimiterea multor informatii utile pe smartphone. Acest lucru ar putea sa atentioneze asupra unor ingrediente alergice din mancare sau sa iti spuna modul in care produsul a fost realizat.

Camere virtuale de proba

Daca vei dori sa probezi diferite haine in viitor, nu va trebui sa o faci fizic, existand deja o camera de proba oglinda! The Magic Mirror foloseste un senzor Konect care va monitoriza pozitia corecta pentru a putea plasa imbracamintea corect pe tine. Astfel, vei putea testa diverse tinute doar prin gesturi tactile, te vei putea vedea imbracat si chiar vei putea sa le trimiti prietenilor pentru a-si da cu parerea.

Roboti

Cu cat sunt mai multe produse in magazin, cu atat mai greu este pentru personal sa le localizeze! Cercetatorii de la Carnegie Mellon University au dezvoltat AndyVision – un robot care patruleaza si scaneaza culoarele magazinului, creand o harta interactiva pentru clienti si facand in acelasi timp si un inventar al produselor si alertand personalul cand un anumit produs nu mai este.

Drone

Daca v-ati facut cumparaturile si nu doriti sa le carati sau sunt multe si nu puteti, exista posibilitatea ca acest lucru sa fie facut de drone. Prime Air apartinand Amazon face deja acest lucru, dar la nivel minimalist. Pe masura ce anumite elemente se vor ieftini (calculator si senzori), iar permisiunea de zbor impreuna cu regulile de zbor vor fi finalizate si aprobate, acest lucru este realizabil, existand posibilitatea materializarii acestui lucru chiar anul acesta!

Comments are off this post!