Cum depasesti nostalgia

Stil de viata

Cum depasesti nostalgia

230

Daca doresti sa depasesti nostalgia sau alte stari si situatii neplacute din viata ta, va trebui sa iti pui in primul rand, vointa la incercare. Chiar daca vei cauta sfaturi profesionale si ai incredere in a discuta cu altii, exista si alte moduri in care te poti proteja de starea de spirit scazuta.


Mindfulness

Aceasta este o practica care ne incurajeaza sa devenim constienti de gandurile noastre si sa le gestionam mai bine. Este recomandat pentru o gama larga de probleme, eficienta recomandand-o si in cazul depresiei recurente, unde s-a dovedit a fi eficienta. Multi terapeuti folosesc mindfulness ca parte a practicii lor, iar daca nu vrei sa te ‘deranjezi’ in a apela la un specialist, ar trebui sa stii ca exista astfel de cursuri si online, astfel ca poti incerca aceste tehnici de acasa.

Exercitii fizice

Poate fi greu sa ne motivam pe noi insine sa facem exercitii fizice, dar facand un efort foarte mare de a ne ridica de pe fotoliu si a merge la o plimbare, alergat sau cursuri de aerobic, ne poate ajuta starea de spirit. Exercitiile perpetueaza nivelul dopaminei, ceea ce duce la imbunatatirea starii de spirit si implicit te ajuta sa depasesti nostalgia si alte stari delicate.

Stai afara

S-a demonstrat ca a sta afara poate fi de un mare ajutor in imbunatatirea starii de spirit. Expunerea la soare suplimenteaza lipsa vitaminei D, deficiente ce au legatura cu simptomele depresive.

Respiratia

In perioadele de stres si panica, respiratia noastra poate fi perturbata, ceea ce duce la exarcerbarea simptomelor. Exercitiile de respiratie, ne pot ajuta sa fim calmi atunci cand stresul este la cote ridicate.

Afirmatii pozitive

De multe ori, chiar daca nu prea suntem atenti, anumite propozitii sau fraze, aparent banale din partea celor din jur iti ridica moralul si te ajuta incet incet sa depasesti nostalgia. De ce sa nu ne incurajam noi insine, folosind expresii ca ‘poti gestiona’, ‘va trece’, care si-au dovedit de nenumerate ori eficienta.

Inregistrarea progresului

Anumite persoane pot folosi un tracker de dispozitie, care le pot ajuta in mod real; chiar daca tu simti ca nu progresezi, inregistrarile acestor dispozitive te vor ajuta sa vezi faptul ca progresezi, ceea ce iti va imbunatati starea de spirit.

Comments are off this post!