Cum gestionez situatia in cadrul unui interviu la angajare

Stil de viata

Cum gestionez situatia in cadrul unui interviu la angajare

39

Interviurile pentru locurile de munca pot fi distractive daca nu exista o presiune mare pentru tine, iar a cunoaste cateva subtilitati cand esti in fata angajatorului/angajatorilor iti pot fi de mare folos. Indiferent ca esti in fata locului de munca mult visat sau este un interviu pentru un al doilea job, a cunoaste solutionarea celor mai frecvente dileme si probleme, te poate ajuta foarte mult si iti poate oferi siguranta de care ai nevoie.

Cum gestionez nervii?

Trebuiesc practicate cele mai comune intrebari din cadrul unui interviu si poti face acest lucru raspunzand cu voce tare sau sa chemi pe cineva apropiat tie, sa te chestioneze in mod asemanator cu un interviu real. Poti inregistra oricare din cele doua variante, pentru a te auzi si a te obisnui cu aceasta situatie.

Cu ce ma imbrac?

Aceasta este marea dilema pentru orice femeie, mult mai acuta in acest caz. Trebuie sa fii o persoana flexibila, deoarece, trebuie sa te imbraci in functie de specificul locului de munca. Stilul office/profesional de exemplu, este indicat pentru o pozitie corporativa, dar, daca nu e cazul de asa ceva, poti merge pe ceva mai relaxat.

Cum le pot castiga increderea?

Fii increzator in tine si mentine contactul cu ochii in mod permanent! Arata ca ti-ai facut temele, stii despre firma si despre ce este vorba si esti exact ceea ce cauta ei!

[trendmag_alert class=”alert alert-notice alert-dismissable fade in”]SFAT: Dupa 24 – 48 ore, ai putea sa suni angajatorul sau sa-i trimiti un email pentru a-i multumi si a-ti exprima interesul pentru locul de munca![/trendmag_alert]

Cum trebuie sa reactionez daca sunt blocat intr-un raspuns?

Nu trebuie sa raspunzi in prima secunda si sa te grabesti sa scapi pe gura primul lucru care iti vine in minte! Daca nu esti sigur nici de raspuns, nici de tine, cere-le – cu ajutorul unei intrebari suplimentare – sa-ti explice ce ii intereseaza in mod deosebit privitor la intrebarea initiala, timp in care iti poti pregati raspunsul sau chiar te poate ajuta mai mult, intelegand mai bine intrebarea initiala!

Ce trebuie facut cand apar intrebarile legate de puncte forte si puncte slabe?

Trebuie sa luati in calcul cerintele locului de munca respectiv si cum se pliaza punctele tale forte. Iar in ceea ce priveste punctele slabe, vorbeste – nu despre ele, ci despre cum ai reusit sa gestionezi situatii care te-au pus la incercare.

Ce intrebari ar trebui sa adresez?

Cel mai important este sa te concentrezi pe intrebari care arata interesul tau pentru locul de munca respectiv: “Care sunt principiile companiei”, “Oferiti posibilitati de formare”, etc.


Ce nu trebuie facut la interviu !

  • Nu raspunde la telefon! Da-l pe silentios!
  • Nu minti, pentru ca vei fi prins!
  • Nu te framanta!
  • Stai normal!
  • Nu vorbi in afara subiectului!
  • Pastreaza un echilibru vocal! Asigura-te ca raspunsurile sunt clare!
  • Nu intrerupe pe cel care te intervieveaza!

Comments are off this post!