Cum ne ajuta varza. Beneficii surprinzatoare

Sanatate

Cum ne ajuta varza. Beneficii surprinzatoare

15

Varza este considerata a fi o leguma ieftina si delicioasa care prezinta numeroase beneficii asupra sanatatii. Aceasta poate fi consumata atat in stare cruda, in salate, cat si gatita fara a-si pierde calitatile nutritive. Exista foarte multe soiuri de varza, dar cea mai cunoscuta este cea verde deschis. Varza este bogata in vitaminele A, C si K, fitonutrienti si antioxidanti naturali, care previn aparitia bolilor de inima si a cancerului.

Dintre beneficiile verzei putem enumera:

  1. Varza ajuta la pierderea in greutate, deoarece contine un numar redus de calorii, este bogata in fibre, in substante nutritive si in vitamine. Cu toate acestea, nu se recomanda un regim bazat exclusiv pe varza, ci este de preferat o dieta sanatoasa in care sa se includa sucul sau salata de varza pentru proprietatile sale diuretice.
  2. Varza ajuta la tratarea ulcerului prin reducerea inflamatiei mucoasei stomacale, datorita unei substante numita glutamina ce se regaseste in sucul de varza.
  3. Varza ajuta la diminuarea durerilor sanilor in cazul femeilor care alapteaza si a durerilor articulare, avand efecte antiinflamatorii. Se recomanda inmuierea frunzelor de varza in apa calduta si aplicarea lor pe zona dureroasa.
  4. Varza combate constipatia. Un consum regulat de varza murata si zeama de varza murata, elimina in mod eficient reziduurile si toxinele acumulate in organism.
  5. Varza previne aparitia infectiilor respiratorii. Consumul de zeama de varza murata, este benefic pentru organism contribuind la vitaminizarea si mineralizarea acestuia. De asemenea, reprezinta o sursa extraordinara de probiotice.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *