Cum ne luptam cu stresul

Cum ne luptam cu stresul reprezinta un fapt specific tuturor si care a intrat ca ceva normal in viata de zi cu zi.

Cum ne luptam cu stresul reprezinta un fapt specific tuturor si care a intrat ca ceva normal in viata de zi cu zi. Si in ciuda tuturor sfaturilor din jur sau a specialistilor, pentru a-l gestiona si a-l reduce la minim, trebuie sa ne gasim propriile leacuri personalizate, unice. Pentru anumite persoane functioneaza cititul unei carti bune, pentru altele cumparaturile sau petrecutul timpului cu prietenii. In ceea ce priveste prieteniile si conexiunea sociala, acestea sunt cele mai importante, mai ales pe masura trecerii anilor. Si poti avea timp petrecut in mod placut cu ei fie in parc, fie acasa sau in diverse excursii; depinde de relatii, de posibilitati, important este sa iti faca bine sufleteste.

Vrei mai multa energie? Misca-te zilnic!

In momentul in care reincepi sa faci exercitii fizice, constientizezi faptul ca nu mai esti tu cea care gestioneaza energia, ci este exact invers! Indiferent de modalitatea de miscare: fie ca mergi la piata, la serviciu, faci antrenamente regulate, urci scarile la apartament, totul te ajuta si este binevenit. A fi activ, iti stimuleaza energia si iti adauga ani de viata in plus; mai mult decat toate acestea, vei fi in forma, vei avea o greutate adaptata varstei si te va face sa te simti mai increzatoare si mai confortabila!

Secretul succesului? Imagineaza-ti triumful!

Daca iti stabilesti un obiectiv (real) si vizualizezi ca il vei atinge, ai foarte mari sanse sa reusesti! Daca de exemplu, nu esti multumita de imaginea ta, de kilogramele in plus pe care le ai, priveste-te in oglinda, fa-ti imaginea ideala pe care ai vrea sa o vezi la un moment dat si incepe sa lucrezi la aceasta. Poate parea pe moment irealizabil, dar, obisnuindu-te cu respectiva imagine si vazandu-te in respectiva ipostaza, vei fi mult mai motivata sa iti atingi scopul.

Cheia longevitatii? Lumina!

Daca locuiesti sau lucrezi intr-un mediu intunecat, acest fapt poate duce foarte usor la depresie! Aerul proaspat, lumina, sunt esentiale pentru o buna dispozitie, pentru o stare de spirit optimista, asa ca, in fiecare dimineata cand te trezesti, lasa lumina sa intre in casa, deschide ferestrele sa intre aer proaspat (mai putin in timpul iernii sau daca locuiesti intr-o zona poluata!). Te vei bucura de o zi cu multa energie pozitiva, fapt care te va ajuta sa ramai o persoana activa, bine conectata social, iar intrebarea cum ne luptam cu stresul va fi de mult timp uitata. Vei fi mult mai motivata sa faci lucruri care te implinesc, care te fac mai sanatoasa, care iti ofera buna dispozitie, care iti ofera fericirea simpla si naturala pe care toti ne-o dorim!