Cea Mai Comoda Metoda Pentru Indepartarea Parului Nedorit Este Sa Ne Radem! Cum Evitam Iritarea?

Sfaturi

Cea Mai Comoda Metoda Pentru Indepartarea Parului Nedorit Este Sa Ne Radem! Cum Evitam Iritarea?

16

Modalitatea cea mai uzitata pentru indepartarea parului atat la barbati cat si la femei esti rasul. Acest lucru are si incovinentul de a irita pielea, ca o consecinta a inflamarii foliculilor de par. Pentru a preveni aceste neplaceri, ar trebui sa tineti cont si de urmatoarele:

–          Folositi aparatul de ras cel mai bun pentru voi. Incercati mai multe tipuri pana cand il gasiti pe cel care se potriveste cel mai bine tipului de piele, lungimii si grosimii firelor de par. Cel mai bune aparate sunt cele cu trei lame, dar tineti cont si daca aparatul are un calmant pentru piele.

–          Indiferent pe care parte a corpului folositi aparatul de ras, umeziti-va piela cu apa calduta 2 – 3 minute inainte. Acest lucru va deschide porii, va inmuia parul si va facilita indepartarea parului mult mai usor. Dar nu exagerati cu statul prea mult intr-o cada, pentru ca foliculii de par se vor umfla, iar iritarea dupa si in timpul rasului este inevitabila.

–          Folosirea unei creme sau spume de ras adecvata tipului de piele este necesara. Multe persoane gresesc insa, crezand ca spuma de la sapun este la fel de eficienta. Mai indicata este folosirea unei cantitati mici de balsam in lipsa produselor destinate rasului. Folositi o spuma de ras care contine emolienti in detrimentul celor care contin parfum, deoarece este mult mai benefica pielii.

–          Evitati pe cat posibil folosirea produselor de ras care au in compozitia lor ingrediente ca alcool, mentol. Astfel de substante sunt “vinovate” deopotriva atat pentru aparitia iritatiilor cat si pentru cresterea firelor de par sub piele

–          Multi specialisti indica folosirea aparatelor de ras in directia de crestere a firelor de par, in schimb acest lucru nu este totdeauna eficient datorita faptului ca pielea nu ramane fina dupa ras. Drept consecinta, folosim aparatul de ras de mai multe ori prin aceeasi zona, provocand iritarea. De aceea este indicat rasul in directia opusa cresterii parului.

–          In cazul in care va iritati sau zgariati, aplicati pudra pentru copii sau frecati zona cu un cub de gheata. Imediat dupa ras, este indicata folosirea unei creme hidratante fara parfum, deoarece majoritatea contin alcool care poate produce iritatii. Folosirea unor creme care contin aloe vera, vitamina E sau chiar ulei pentru copii este benefica pielii.

Your email address will not be published. Required fields are marked *