Cum sa ai o casa calma si fericita

Stil de viata

Cum sa ai o casa calma si fericita

47

[intro]Pentru oricine isi doreste mai multa seninatate-o casa in calma si fericita in fiecare zi (si credem ca toti ne dorim asta!), exista anumite trucuri decorative simple, care vor face din spatiul actual, unul foarte relaxant, fara a fi nevoie de renovari si stresul aferent.[/intro]


Gaseste locul perfect pentru lucrurile tale!
Organizarea trebuie sa se axeze pe anumite principii si sa aiba o anumita logica, iar lucrurile in casa nu trebuie sa stea la intamplare sau acolo unde crezi tu ca ‘merg’. Pastreaza pe langa tine sau la indemana, doar ce ai nevoie. De exemplu, daca ai obiceiul de a-ti nota in agenda sarcinile de a doua zi, pastreaza-ti aproape doar agenda si un instrument de scris! Nu este nevoie sa tii toate pixurile pe masa sau mai rau, cate un pix pe fiecare corp de mobila.

Fii un iubitor al nuantelor linsititoare!
O noua culoare in camera, poate fi probabil, cea mai mare schimbare pentru starea de spirit. Daca iti doresti o nuanta atemporala, mergi pe o culoare neutra, cum ar fi fildesul cremos sau un bej spre gri cald.

Lasa lumina de afara sa patrunda in casa!
Lumina provenita de la razele soarelui ne dau energie si suntem inviorati chiar si atunci cand nu ne vedem capul de treburi. Pentru a maximiza acest lucru, trage draperiile si perdelele in totalitate, daca intimitatea nu este o problema. Mai mult, ia o oglinda si pune in partea opusa a camerei pentru a reflecta lumina in toata camera!

Relaxeaza-te si odihneste-te in adevaratul sens al cuvantului!
Cel mai bun somn de peste noapte nu se intampla pur si simplu! Trebuie creat cadrul necesar! Cum? Incepe cu temperatura care trebuie sa fie un placuta si nu neglija calitatea cearsafurilor si igiena lor. Tesaturile cearsafurilor nu trebuie sa fie foarte dense, pentru ca, trebuie ca aerul sa patrunda; pentru un somn de calitate, nu e tocmai indicat sa te incalzesti pe timpul noptii, intr-un mod oarecum inchis, izolat.

Inconjoara-te de lucruri pe care le iubesti!
Prima sugestie din acest articol se referea la pastrarea ordinii si acest lucru ramane valabil, dar, in momentul in care anumite lucruri te fac sa zambesti, iti ofera o stare de bine, atunci, tine-le aproape, dar organizat! Tine-ti lucrurile preferate pe un raft sau intr-un dulap deschis, aranjate cu gust si fara sa sa fie prea multe, pentru a evita aspectul de incarcat! Mai mult decat atat, nu permite prafului care se aseaza inevitabil, sa fie foarte vizibil in cazul in care nu te-ai ocupat de el!

[fullwidthimage photourl=”https://famost.ro/wp-content/uploads/2018/06/cum-sa-ai-o-casa-calma-si-fericita.jpg”]

 

Plaseaza o planta in fiecare camera!
In cazul in care iti plac plantele, iar grija pentru ele inseamna si putina compasiune, atunci, automat, ai compasiune si pentru viata ta. Incearca sa vezi dincolo de pervaz si adu in casa putina natura, de la bucatarie, camera de zi, pana in baie. Daca timpul nu iti permite sau crezi ca nu poti fi tot timpul atent la ele, mergi pe plante usor de ingrijit (aloe vera este o buna optiune!).

Pune culoare in camera!
Si incearca sa faci acest lucru cu ajutorul diverselor piese de mobilier, micilor accesorii. De ce sunt importante culorile? Datorita faptului ca ajuta la cresterea moralului. Rosul ofera energie, galbenul inspira optimism, iar albastrul declanseaza creativitatea. Dar, in cazul in care nu iti doresti piese de mobilier sau accesorii colorate in camera, lasa nuantele peretilor sa vorbeasca!

Atentie la mobila!

Este foarte important ca intr-o incapere, piesele de mobilier sa fie asezate intr-un mod cat mai logic si placut, pentru ca acest lucru influenteaza pana si starea de spirit. De exemplu, intr-o camera de oaspeti (si nu numai!) scaunele ar trebui sa fie aproape de canapea, pentru a incuraja dialogul; in imediata apropiere, mai aseaza cateva taburete (atat cat este nevoie), atat pentru comunicare, dar si pentru a sustine bauturile si ceva de rontait.

Nu neglija mirosurile frumoase!
Daca iti doresti sa cumperi mai multe lumanari parfumate, acum ai un motiv bine intemeiat: o mireasma care evoca amintiri fericite, te poate face fericit instantaneu. De exemplu, mirosul de pin te poate purta intr-o vacanta relaxanta, in timp ce mirosul de nuca de cocos te poate calma. Pune lumanarea parfumata sau odorizantul de camera aproape de pat sau chiar la intrarea in camera … e mult mai bine acasa acum, nu?

Lumina si intensitatea ei.

Majoritatea camerelor din cele mai multe case, au o lumina de o intensitate constanta. Investeste si in lampi, veioze sau chiar in cazul luminii principale pentru o intensitate reglabila. A avea intensitati diferite ale luminii in camera este foarte important pentru activitatile desfasurate; cand citim pentru a ne relaxa, avem nevoie de o intensitate scazuta si preferabil o lumina calda, iar daca de exemplu – lucram si trebuie sa fim foarte atenti, avem nevoie de o lumina mai puternica.

Comments are off this post!