Cum sa ai un somn odihnitor

Sfaturi

Cum sa ai un somn odihnitor

17

Citeste mai jos cum sa ai un somn odihnitor, atunci cand ai dureri de spate sau esti in acea perioada a lunii … 

ai crampe menstruale

Nu sta pe o parte incovoiata, deoarece, acest lucru inseamna greutate pe sani, mult mai sensibili in aceasta perioada! De asemenea, nu sta pe burta, greutatea corporala va pune mai mult stres pe uter, provocand crampe!

Ce trebuie sa faci? Intinde-te pe spate, pune-ti o perna sub genunchi pentru a evita arcuirea spatelui si presiunea spatelui din cauza greutatii. Asigura-te ca atat capul cat si gatul sunt pe perna! Toate aceste lucruri vor asigura o coloana vertebrala cat mai dreapta, ajutand la prevenirea durerilor de spate.

ai dureri de spate

Nu trebuie sa te intinzi pe spate, deoarece, coloana vertebrala se intinde in loc sa se odihneasca in forma sa naturala. Nu trebuie de asemenea sa stai pe o parte fara niciun suport! Un sold este mai in fata, vertebrele nu sunt aliniate, lucruri care pot agrava durerile deja existente.

Ce trebuie sa faci? Intinde-te pe partea dreapta, pastreaza soldurile aliniate si trage-ti genunchii usor spre piept! Pune-ti si o perna ferma intre genunchi, lucru care tine picioarele usor departate, prevenind piciorul de sus sa alunece si sa rasuceasca pozitia coloanei vertebrale.

ai probleme de sinus

Nu trebuie sa stai pe spate cu capul pe o perna prea plata, deoarece este restrictionat drenajul natural al mucusului, iar datorita gravitatiei, limba este fortata sa stea in spate, blocand caile respiratorii.

Ce trebuie sa faci? In acest caz, stai intinsa pe spate si foloseste inca o perna in plus pentru a adauga inaltime! Dormitul cu capul intr-o pozitie mai ridicata, usureaza congestia nazala.


Citeste AICI semnale atac de inima!


ai reflux acid

Nu trebuie sa dormi pe spate, mai ales daca ai mancat cu 4-5 ore inainte de culcare! Gravitatia iti va tine continutul in stomac, in loc sa ii dea voie sa-si continue deplasarea. Stand in aceasta pozitie, mancarea va merge in sus catre esofag, provocand refluxul acid. Pe langa senzatia de arsura in piept si/sau stomac, poti experimenta si regurgitarea.

Ce trebuie sa faci? Daca te intinzi pe spate, fii sigura ca vei avea o perna extra, astfel incat, capul sa stea mai sus decat stomacul! Daca vei sta pe o parte, vei reduce presiunea plamanilor si senzatia de apasare in piept. De asemenea, partea mai joasa a esofagului va fi deasupra nivelului de acid din stomac, fapt care va impiedica simptomele de reflux.

Comments are off this post!