Cum sa fii productiv acasa

Stil de viata

Cum sa fii productiv acasa

25

Stim cu toti ca daca ai un job de acasa sau muncesti si de acasa, a sta intre cearsafuri cu laptopul nu prea functioneaza. Mai jos, avem cateva sfaturi esentiale care sa te faca mai productiv acasa si sa te ajute sa te concentrezi pentru rezolvarea problemelor.

#1 dati-va jos pijamalele !
Lucratul de acasa nu inseamna sa iti faci in pat o fortareata din patura, avand laptop-ul in brate! Imbracatul in haine adecvate, iti activeaza si pregateste mentalul pentru o zi productiva.

#2 temperatura optima
Conform unui studiu al Universitatii din California, productivitatea maxima este atinsa cand temperatura mediului in care te afli este de 21 de grade Celsius. Iar in cazul in care iti provoca disconfort, ajusteaza-ti temperatura care iti face bine! Pana la urma, tu esti regele in casa!

#3 Muzica ambientala
Muzica poate mari productivitatea in functie de ce vrei sa faci, dar si in functie de gen, conform unui studiu realizat de Mindlab International. In cazul in care ai de introdus date, ai putea sa incerci hip hop sau house pentru a creste viteza, daca jonglezi cu numerele, ai putea asculta Beethoven … concentreaza-te, incearca si vezi ce ti se potriveste!

#4 Pauza este binevenita!
Cand vine vorba de productivitate maxima, o pauza de 15 minute dupa 50 de minute de lucru, este ideala. Asa ca, bucura-te ca lucrezi de acasa, pentru ca daca ai fi fost la birou, nu se stie daca ai fi reusit sa respecti acest timp!

#5 Stai drept
Mintea ta are nevoie de oxigen, iar cand stai pe drept pe scaun, acest lucru da mai mult spatiu plamanilor in timp ce respiri. Un scaun bun te ajuta sa faci acest lucru, asa ca, atunci cand vei achizitiona un scaun nu te zgarci la bani! Pe de alte parte, statul in pat in pozitie orizonatala sau semi orizontala nu este recomandata, daca tu chiar vrei sa-ti termini ce ai de facut intr-un mod eficient.

#6 Inspiratia culorilor
Daca esti o persoana care lucreaza multe ore pe zi, culoarea verde este exact ce ai nevoie! Pe langa faptul ca nu iti oboseste ochii, te ajuta sa ramai eficient si calm, conform unui studiu al Universitatii din Texas. Daca trebuie sa fii creativ, culoarea galbena te ajuta, iar daca trebuie sa te concentrezi pe anumite sarcini care trebuiesc duse la capat, albastrul este culoarea ideala.


Vrei liniste si relaxare in dormitorul tau? Afla cum!

Comments are off this post!