Cum sa nu pierzi cheile niciodata

Stil de viata

Cum sa nu pierzi cheile niciodata

... si nimic altceva ...
154

Esti genul de persoana care pierzi cheile sau le ratacesti prin casa? Nicio problema! Nu esti singura persoana care se afla in situatia asta …


Inchide ochii si vizualizeaza!

Cel mai rapid si eficient mod pentru a gasi obiectele uitate? Folosind vizualizarea. Inchide ochii si formeaza-ti imaginea mentala a ceea ce faceai sau simteai atunci cand ai vazut lucrul pierdut! Daca nu iti poti veni in ajutor cu o astfel de imagine, gandeste-te la ultimele clipe cand ai deviat de la traseul tau normal, de la rutina ta, aceasta fiind cea mai probabila cauza a pierderii. Genul de situatie in care intri pe usa in timp ce cari ceva, iar cheile cad fara sa le auzi sau le pui in alta parte decat de obicei, fiind antrenata intr-o discutie sau avand o greutate mai mare, este una foarte familiara fiecaruia dintre noi.

Masoara 50 de cm de locul initial!

Surprinzator – dar adevarat, majoritatea obiectelor “pierdute” sunt gasite la aproximativ 50 cm distanta de locul lor intial. Asa ca, concentreaza-ti cautarile in apropierea locului unde obiectul/lucrul sta de obicei, fii lent si metodic pentru evitarea “orbirii intentionale” – un fenomen psihologic in care “ratam” ceea ce vedem si ce este exact in fata noastra, tocmai din cauza ca el este chiar acolo!

Primul nivel al ochilor!

Cand pierzi cheile sau cauti un obiect pierdut, ai tendinta sa te uiti de obicei in jos, crezand in mod subconstient ca este cazut, lucru dovedit de numeroasele studii. Cu toate acestea, tot studiile pe acelasi subiect, ne arata ca punem de obicei lucrurile la acelasi nivel al ochilor cand suntem distrati. Asa ca, cel mai bine cand pierdeti ceva sau nu mai stiti unde l-ati pus, cautati intai la nivelul ochilor!

Cauta in dezordine!

Chiar daca exista tendinta de a gasi obiectele pierdute in zonele aglomerate ale camerei, noi tindem sa ne uitam intai in locurile unde este ordine! Conform unui studiu britanic, persoanele pierd mult timp cautand in locatii care nu contin ceea ce ei cauta! Daca de exemplu cauti portofelul, uita-te intai in zonele unde este dezordine, pentru ca, daca ar fi fost undeva unde este ordine si orice obiect la locul lui, cu siguranta l-ai fi gasit!

Repeta in gand sau cu voce tare ceea ce ai pierdut!

Un studiu recent desfasurat cu contributia a 2000 de persoane, a aratat ca daca pierzi cheile, este declansat un stres temporar mai mult ca orice altceva. Este eliberat atat de mult cortizol, incat memoria se comporta si mai rau, ducand la o puternica frustrare. Cea mai buna solutie in acest caz, este sa repeti ceea ce ai pierdut in continuu, fapt care te ajuta sa imbunatatesti concentratia. In plus, repetarea numelui, poate declansa o amintire a ceea ce ai pierdut sau ultimul loc unde ai fost cu obiectul in cauza.

Comments are off this post!