Cum sa te imbraci la locul de munca

Atunci cand te decizi cum sa te imbraci la locul de munca, trebuie sa te gandesti daca vestimentatia aleasa va prezenta mesajul corect despre cine esti si cu ce te ocupi.

Cum sa te imbraci la locul de munca este subiect nu deloc usor, deoarece vestimentatia ne da mari batai de cap in fiecare dimineata. Aceasta trebuie sa fie in concordanta cu jobul pe care il prestezi, astfel incat statutul pe care il ai sa fie inteles, fara a fi necesar sa prezinti o carte de vizita. Vestimentatia va avea si rolul de a creste si increderea si stima de sine, astfel incat iti recomand ca in fiecare zi sa incerci sa fii cea mai buna versiune a ta atat prin vestimentatie, cat si prin intregul LOOK.
Atunci cand te decizi cum sa te imbraci la locul de munca, trebuie sa te gandesti daca vestimentatia aleasa va prezenta mesajul corect despre cine esti si cu ce te ocupi.

Piese vestimentare MUST HAVE femei:

Camasi clasice din materiele nesifonabile, pantaloni cu croiala clasica, dreapta, fuste, stiletto, sacou, maiou, rochii care sa aiba o lungime minima pana deasupra genunchiului, iar lista poate continua, bineinteles tinand cont de domeniul de afaceri. Acestea fiind acele piese esentiale cu care nu vei da niciodata gres si care te vor scoate din anonimat intr-o maniera eleganta. Intreg LOOK-ul cu care decizi sa te prezinti la locul de munca influenteaza parerea celor din jur despre tine!

Piese vestimentare MUST HAVE barbati:

maieu, camasa, sacou, papion, cravat, curea, pantaloni de stofa, costume barbatesti, pantofi conservatori din piele, iar lista poate continua in functie de domeniul de afaceri in care activezi.

Indiferent daca esti de sex masculin sau feminin, alege sa iti personalizezi tinuta in functie de stilul propriu, dar sa pui mereu o pata de culoare in tinuta. Dupa cum povesteam si in rubricile anterioare, culoarea este foarte importanta si de asemenea, este un mijloc de comunicare nonverbala, la fel ca vestimentatia.
Codul vestimentar de imbracaminte corespunzator poate varia foarte mult in functie de munca pe care o prestezi.
Bineinteles ca pe langa munca de birou mai exista si munca de teren sau munca ce necesita o uniforma, astfel incat acolo, nu va trebui sa te gandesti prea mult la vestimentatie, deoarece firma iti va oferi uniforma necesara si care este in vigoare pentru tipul de munca pe care il prestezi.

Cateva sfaturi utile generale despre cum sa te imbraci la locul de munca
  • Alege sa porti mereu haine curate si masuri potrivite siluetei pe care o ai!
  • Respectati mesajul pe care trebuie sa il transmiti datorita meseriei pe care o ai!
  • Pune mereu o pata de culoare pentru a iesi din anonimat!
  • Nu lasa ca haina sa te poarte, poart-o TU pe ea! Cu un maxim de atitudine!
  • Ai grija mereu ca parul, unghiile si machiajul sa arate impecabil!
  • Tine cont de conformatia corpului, atunci cand alegi o anumita piesa vestimentara!
  • Contureaza-ti stilul vestimentar pentru job, astfel incat sa nu mai ai nevoie de o carte de vizita!
  • Zambeste si fii increzatoare in fortele proprii!

Articol realizat de Daniela Sala