Cum Scapam de Rosul Unghiilor

Sfaturi

Cum Scapam de Rosul Unghiilor

39

Rosul unghiilor este un obicei nervos – de cele mai multe ori necontrolat si care poate avea influente inestetice asupra unghiilor de la maini. Aceasta reactie inconstienta a organismului la nervi, trebuie stopata cat mai repede prin luarea unor masuri relativ simple, dar care ne pot debarasa de acest obicei.

  • O prima solutie impotriva rosului unghiilor ar fi sa ne dam unghiile cu o substanta acra sau amara in mod regulat, atat in timpul zilei, cat si inainte de culcare. In momentul in care vom duce mana la gura, gustul neplacut va face subconstientul sa ia masuri, pentru ca data viitoare sa realizam acest lucru si sa-l evitam. Un strat incolor de lac de unghii este la fel de eficient pentru stoparea acestui automatism
  • Vopsitul unghiilor este de asemenea o solutie eficienta pentru ca ti le intareste; rozandu-ti unghiile, dai un aspect inestetic si nu iti doresti asta. Substantele acrilice folosite pentru unghiile artificiale reprezinta o solutie buna, la fel ca si mersul la un salon profesionist, iar faptul ca dai bani are un impact psihologic inconstient pentru a te opri din rosul unghiilor.
  • Dorinta compulsiva de a face ceva cu mainile, duce iarasi la mancatul unghiilor, de aceea ar trebui luat in calcul anumite activitati care va solicita mainile. Hobby-uri ca cititul, jocurile video, tastatul, cantatul la un instrument muzical sunt activitati care va ajuta sa eliminati acest obicei
  • Scapati de rosul unghiilor in mod constient! Incercati urmatorul experiment: propuneti-va ca timp de o saptamana sa nu roadeti o anumita unghie; dupa o saptamana faceti la fel cu alta unghie. In momentul in care necontrolat veti inceta sa le mai roadeti, inseamna ca acest experiment a dat rezulate.

Daca aveti o problema cu rosul unghiilor, incercati cel putin unul din sfaturile de mai sus!

Comments are off this post!