Cum stim care sunt tendintele sezonului

Tendinte&Stil

Cum stim care sunt tendintele sezonului

28

Tendintele in moda se schimba foarte repede de la sezon la sezon – exceptie anumite cazuri, mai repede decat putem majoritatea tine pasul. Primavara este anotimpul care vine mereu cu inovatii, care ne face sa ne gandim din timp cum sa ne pregatim garderoba si ce cumparaturi sunt in fruntea listei. Si facem asta, pentru ca ne place sa fim la moda, ne place sa iesim din rutina zilnica si o facem cu ajutorul hainelor, a machiajelor … dar cum putem fi tot timpul la curent cu ce se poarta?

Avem multe surse de informare, exista bloggeri/ influenceri care isi doresc sa se promoveze si sa isi promoveze colaboratorii, iar noi suntem dezorientate si nu stim ce ar trebui sa imbracam, care sunt principalele tendinte, ce ar trebui sa cumparam sau sa scoatem din raft si asta chiar daca tinem cont de elementele esentiale ale primaverii, care merg tot timpul.

  • In primul rand, ar trebui sa ne uitam prin cataloage, fie ele tiparite sau in format electronic. Aici, sunt prezenti designeri, artisti si toti merg aproape in aceleasi directii, dorind sa promoveze tendintele si ceea ce ei au creat; pana la inceputul primaverii, tot avem timp sa ne informam.
  • Revistele mari de moda online si tiparite sunt considerate factorii de decizie si principalele puncte de reper cand vine vorba de tendinte si tot ce este nou. Este un lucru normal de altfel, dorinta jucatorilor de pe piata – designeri, producatori de produse cosmetice, parfumieri, etc, fiind aceea de a aparea in prima linie. Mai mult, marile reviste au persoane specializate pentru a identifica tendintele si filosofia designerilor vazute in spectacolele de moda, si, ulterior, de a le prezenta publicului larg.
  • Social media este deschisa oricui, sunt sectiuni specifice fiecarui domeniu si activitati, asa ca nu aveti altceva de facut, decat sa urmariti exact ceea ce va intereseaza.
  • Gasiti anumite bloguri de moda care intr-adevar au ceva de spus in domeniul modei, multi designeri, branduri si iubitori de moda postand online tot ceea ce ei creeaza, evidentiind ceea ce le place si incercand sa pastreze pe cat de mult posibil, principalele directii ale modei, pentru ca si ei – la fel ca si voi, isi doresc sa fie la inaltime.
  • Noteaza-ti ceea ce vezi, in sensul ca, daca, de exemplu, vezi pe 5 site-uri ca tendintele arata ca se poarta stilul boho, fii sigura ca acest lucru este adevarat si ca trebuie sa te pregatesti de ceva cumparaturi si/sau sa rascolesti prin dulap! Dar, fii atenta in acelasi timp, ca site-urile sau magazinele respective sa aiba surse diferite!
  • Tine cont de factorii geografici, de locul unde traiesti, atat din punct de vedere a ceea ce se intampla in domeniul modei, cat si din punct de vedere climatic! De exemplu, cu cat este mai cald in zona ta, iar pantalonii scurti sunt la moda pentru acest sezon, cu atat mai repede ei vor fi adoptati ca tendinta!

Pe de alta parte, este foarte important sa fii increzatoare in tine si in ceea ce porti, asa ca, tendintele le poti da tu, gasind combinatia care sa te reprezinte, care sa te faca sa te simti confortabila si sa afisezi atitudinea care te face sa fii tu insati!

Comments are off this post!