Sanatate

HomeSanatateCum te motivezi cand alergi
Cum te motivezi cand alergi

Cum te motivezi cand alergi

Cu siguranta nu este foarte usor sa te apuci de alergat sau de facut miscare, iar tu chiar ti-ai dori sa fii in forma! Serviciul, ritmul alert al cotidianului, plus multe alte probleme, te storc de energie si iti iau tot cheful necesar efectuarii altor activitati. Iti propunem in randurile urmatoare, cateva sfaturi practice care functioneza si care te pot motiva, testate chiar de atleti de talie internationala!

1 incepe sa numeri!
Cand alergi, daca poti, numara orice: oamenii pe care ii intalnesti, numarul biciclistilor, strazile pe langa care treci, etc. O astfel de numaratoare, iti distrage atentia de la oboseala! Iti poti fixa de asemenea, un ritm care se potriveste stilului tau de alergat, la fel ca un metronom, acest lucru ajutandu-te sa fii constant in timp ce alergi.

2 alege tinte in miscare!
Daca alergi in mod constant, alege-ti o tinta ‘mobila’, care poate fi chiar in fata ta, un alt alergator – de exemplu. Din moment ce l-ai depasit, alege alta tina, pana cand o depasesti si pe ea; satisfactia pe care o resimti de fiecare data, te face sa uiti de oboseala si te motiveaza pentru urmatorul obiectiv.

3 foloseste castile!
Muzica distrage atentia de la efortul si oboseala asociate alergatului; incercati versuri motivationale, care exprima fericire. Chiar si alergatorii de talie internationala apeleaza la acest truc, considerandu-l de cele mai multe ori, un antrenor virtual.

ATENTIE!

Trebuie sa te opresti din alergat in cazul in care simti ca inima bate neregulat, ai o senzatie de lesin sau greata! Acestea pot fi simptome ale unor boli de inima, de aceea, atunci cand efortul fizic este mai intens, trebuie sa consulti un medic inainte, pentru a primi unda verde.

Bea 1-2 pahare cu apa cu 2-3 ore inainte de a alerga, pentru a nu te simti foarte obosita! Daca faci curse foarte lungi, ai putea lua cate o gura de apa la un interval de 15 minute. Deshidratarea forteaza inima sa bata mai tare pentru a-ti mentine ritmul, iar acest lucru te va obosi.

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»