Curatenia contra Covid-19. Ce trebuie sa stii?

Curatenia contra Covid-19 trebuie sa fie una eficienta, pentru ca poti munci mult in casa, dar daca nu pui accent pe ce trebuie, totul poate fi facut in zadar.

Curatenia contra Covid-19 trebuie sa fie una eficienta, pentru ca poti munci mult in casa, dar daca nu pui accent pe ce trebuie, totul poate fi facut in zadar. Ce ar trebui sa stii, alaturi de cele mai bune metode de eliminare, vezi in urmatoarele randuri!

Eficienta si constanta

Coronavirusul intra in casa cand cineva infectat cu el ne viziteaza sau lucrurile pe care le aduce sunt contaminate. Iar acest virus poate trai de la cateva ore pana la cateva zile, in functie de tipul suprafetei, de aceea practicile de igiena constante si adecvate sunt importante. Dar curatenia exagerata nu este acelasi lucru cu curatenia eficienta; trebuie sa cunosti anumite elemente cheie.

Igiena vizata

O astfel de igiena este un mod eficient de a curata inteligent si de a preveni raspandirea bacteriilor si virusilor, inclusiv Coronavirusul, concentrandu-se pe dezinfectarea celor mai atinse suprafete. Iar cercetarile au aratat ca, incercand sa cureti cat mai profund toata casa nu are impactul dorit sau deloc, comparativ cu igiena vizata, mult mai eficienta.
Cand practici acasa un astfel tip de igiena, intai de toate curata orice murdarie vizibila si apoi aplica inalbitor diluat pe suprafete pentru a omori germenii.

Suprafetele de luat in considerare

Trebuie sa iei in calcul suprafetele cu care intri in contact in mod frecvent si care sunt atinse de tine sau membrii familiei. De obicei sunt urmatoarele:

 • Manerele usilor exterioare si interioare;
 • Balustradele scarilor;
 • Maner frigider si orice este dulap si sertar;
 • Robinete bucatarie si baie (si gradina unde este cazul);
 • Butoanele toaletei.

Cum sa folosesti inalbitorul eficient

S-a dovedit ca inalbitorul distruge Coronavirusul, iar un procent corect de amestecat inalbitor – apa este de 1 – 9. Foloseste 450 ml apa si 50 ml inalbitor intr-un pulverizator pentru a fi eficient si usor de manevrat. Ce trebuie sa stii astfel incat curatenia contra Covid-19 sa fie intr-adevar de folos …

 • Poarta mereu manusi de uz casnic!
 • Mare atentie la suprafetele folosite care vor intra in contact cu inalbitorul, sa nu fie afectate!
 • Nu amesteca inalbitorul cu alte produse!
 • Toate aceste solutii si produse de inalbit nu trebuiesc tinute la indemana copiilor
 • Bineinteles ca nu trebuiesc ingerate aceste substante!
 • Dilueaza bine si mereu inalbitorul cu apa, pentru a fi sigur si eficient! Foloseste manusile cand faci solutia si foloseste o carpa curata pentru aplicare! Solutia trebuie inlocuita zilnic.
Ce trebuie sa stii astfel incat curatenia contra Covid-19 sa fie intr-adevar de folos …

Spalare maini

Chiar daca timpul petrecut in casa dureaza acum mai mult, igiena mainilor este la fel de importanta, pentru ca vii in contact cu produse si lucruri care vin de afara, care sunt cumparate si de fiecare data cand iti vei spala mainile, vei distruge o posibila infectie. Este recomandabil sa iti sapunesti mainile timp de 15-20 de secunde cu apa calduta, iar daca ai prosoape de hartie, foloseste-le pe ele pentru ca apoi sa le arunci, mult mai sanatoase decat prosopul clasic in aceasta situatie. Iar daca ai prosoape normale, fiecare trebuie sa foloseasca propriul prosop!

Foarte importanta este hidratarea mainilor in mod frecvent, virusul se poate depune pe pielea deteriorata/ crapata de pe maini. Unghiile de la maini daca sunt taiate scurt, reduce riscul de adapostire si transmitere a virusului.