Dama de Trefla

Viata nu este un joc! Si fie ca vrem sau nu, un lucru este clar: nu sta intotdeauna in puterea noastra sa ne-o coloram sau sa ne-o imbogatim dupa bunul plac. De ce asta? Pentru ca desi nu e un joc, viata are regulile ei, pe care uneori le descoperim sau le intelegem prea tarziu. Daca, totusi, in ciuda tuturor avertismentelor, am privi-o ca pe un joc de carti, poate ne-ar placea ca, din cand in cand, sa ne lasam destinul in mana ”Damei de trefla”.
Va invitam, asadar, sa patrundeti in ascunzisurile spiritului unui om sensibil, onest pana la inconstienta, pentru care tot ceea ce scrie este cules din realitate: ”Scriu foarte mult din experientele personale, pentru ca stiu ca numai daca scriu din suflet pot ajunge la sufletele celor care imi citesc articolele… Din suflet pentru suflet… De la om la om.
Evident, a croi permanent pansamente pentru rani mai vechi sau mai noi ar putea comporta ”riscul” ca destinul cuiva sa fie influentat de gandurile si ideile tale. Tocmai de aceea, nu de putine ori s-a intamplat ca ”Dama de trefla”  sa primeasca mesaje de multumire in care oamenii i-au spus ca ceea ce ea a scris i-a determinat sa mearga mai departe: ”cineva mi-a spus ,,Nu stiu cine esti, dar cuvintele tale vindeca”. Nu cred ca am schimbat destinul cuiva intr-un mod rasunator, dar sunt sigura ca am ajutat, cel putin cativa oameni, sa se simta mai bine si sa se simta intelesi. Foarte multi dintre noi au nevoie de intelegere. Daca m-am gandit la riscuri? Da, m-am gandit inca de la inceput la “eventualele riscuri”, de aceea am ales masca anonimatului, ma face sa ma simt in siguranta”.
In mod categoric, nu vorbim aici de o lipsa a asumarii, ci pur si simplu de confortul pe care ti-l asigura observarea spectacolului de dincolo de fereastra: mereu fascinant, niciodata periculos. Apoi, pentru remedii (nici acelea) garantate, exista si alti specialisti. ”Dama de trefla” e specializata doar in a asculta si a scrie din inima.
Scrisul terapeutic-poate cel mai greu! Pentru asta, diplomele inventate pana acum isi cam pierd din greutate…

… Adina Fuica