Dantura si zambetul

Sanatate

Dantura si zambetul

65

Zambetul tau este unic, avand forta de a-ti stimula increderea si de a emana stralucire, oferindu-ti tie si celor din jur o buna dispozitie. De aceea este foarte important sa ai grija de dinti si gingii, iar cheia unui zambet frumos, este o gura sanatoasa! Un rol determinant in aceasta lupta, este bicarbonatul de sodiu, prezent in multe produse de ingrijire a danturii, avand rolul de albire.
Intrand profund intre spatiile dintre dinti, particulele de de bicarbonat de sodiu se dizolva repede, ajungand intre dinti si de-a lungul liniei gingiilor, in crapaturile de smalt. Iar aceste zone in care se patrunde greu, sunt critice cand vine vorba de mentinerea sanatatii orale.
Pe de alta parte, emailul dintilor este cea mai dura si puternica substanta din corp, dar, in timp se deterioreaza; iar cand acest lucru se intampla, se ajunge la ingalbenirea dintilor si la cresterea sensibilitatii lor, facandu-ne mult mai predispusi cariilor. Puterea naturala a bicarbonatului de sodiu, elimina intr-un mod delicat petele si albeste dintii, oferindu-ti un zambet stralucitor pe parcursul multor ani.
A mai taia din zaharul consumat pentru sanatatea dintilor si pentru sanatate in general, este o buna masura, dar sa nu credeti ca acesta ar fi principalul vinovat in deteriorarea dintilor! Este vorba de smaltul dintilor, care se hraneste din zaharurile si carbohidratii ramasi in gura dupa mancat; aceasta, produce acid care scade PH-ul din gura si extrage mineralele care au puterea de a tine emailul puternic. Atentie: chiar si mancarea sanatoasa poate stimula acesti acizi! Bicarbonatul de sodiu reprezinta cel mai eficient ingredient pentru neutralizarea rapida a acizilor si echilibrarea nivelului de pH la un nivel sanatos!
Din pacate, din moment ce emailul a disparut, a disparut pentru totdeauna, asa ca trebuie sa fii foarte constienta de acest lucru si sa fii o persoana pro activa in privinta produselor si a ingredientelor bune pentru sanatatea cavitatii bucale. In general, sunt indicate ingredientele naturale si bicarbonatul de sodiu, care lucreaza pentru tine, remineralizand natural dantura, intarind-o si oferindu-i stralucire si putere.

Comments are off this post!