Daruri pentru copilul tau

Stil de viata

Daruri pentru copilul tau

Cele mai bune cadouri pentru copilul tau, care nu te costa nimic!
65

Cele mai frumoase daruri pentru copilul tau nu necesita eforturi mari! A oferi cuiva un cadou reprezinta un gest frumos, pe care il facem de buna voie si placere, fara a astepta vreo anumita recompensa (sau asa ar fi normal!). Iar societatea in evolutia ei, a creat zile speciale, mult asteptate, care aduc bucurie atat celor ce ofera, cat si celor ce primesc!

Cum poti aduce bucurie si fericire copiilor si familiei?

In ceea ce ii priveste pe copii, astfel de bucurii se rezuma la cadouri, jocuri, diverse dispozitive care le ofera placere si le aduc zambete si rasetele pe chip. Exista cu certitudine o bucurie resimtita de ambele parti, doar ca, multi parinti – in mod inconstient – au ajuns sa se bazeze exclusiv pe oferirea acestori cadouri materiale pentru a-si exprima si arata dragostea pentru copii, ceea ce arata faptul ca nu inteleg pe deplin implicatiile negative ale acestor gesturi.
De cele mai multe ori, bucuria resimtita in primirea cadourilor – mai ales cand ele sunt insotite de un sentiment de vinovatie – este una scurta, iar copii raman in mod frecvent confuzi, frustati, singuri si chiar deprimati. Cadourile materiale nu sunt ceea ce are nevoie in mod deosebit un copil! Ca parinte, trebuie doar sa-ti imaginezi si sa constientizezi faptul ca poti oferi cele mai pretioase si reale daruri pentru copilul tau, care la randul lor emana bucurie si fericire totala! Sunt 100% accesibile oricand si nu implica niciun cost material!poti oferi cele mai pretioase si reale daruri pentru copilul tau, care la randul lor emana bucurie si fericire totala!

Imbratisarile obisnuite
Acestea reduc stresul si anxietatea si ce este mai important, le arata copiilor ca esti acolo fizic si emotional! Ii ajuta sa se simta in siguranta si conectat cu tine!

Cuvintele sincere
Copii au nevoie sa vada si sa simta ca esti alaturi de ei si crezi in ei! Au nevoie sa stie ca iti doresti ce este mai bun pentru ei si ca esti mandru de eforturile lor de a razbate in viata! Incurajarea si lauda care arata ca esti acolo pentru ei, ii vezi si ii sustii, este extrem de important, atat la momentul respectiv, cat si mai tarziu cand vor deveni adulti.

Timpul tau
Petrecerea timpului de calitate cu copii nu inseamna ca trebuie sa stai langa ei cu orele, neglijand ce ai de facut in mod obisnuit! Sunt importante: contactul vizual, ascultandu-i si intelegandu-i, evitarea distragerii cand comunici cu ei si sa fii prezent in momentele care conteaza pentru ei. „Te vad”, ”Te aud” sunt daruri de nepretuit!

Model excelent
Copii in mod mai mult subconstient te urmaresc in tot ceea ce faci, cum actionezi in diverse situatii, cum ii tratezi pe cei cu care interactionezi, cat pretuiesti sinceritatea, integritatea, bunatatea. Indruma-i in viata sa actioneze asa cum iti doresti, dar, in acelasi timp, exemplifica acest lucru prin modul tau de a fi!

Spatiul
Copii au nevoie de spatiu pentru a se dezvolta si a-si experimenta emotiile si imaginatia. De asemenea, spatiul este necesar pentru ei pentru a face greseli, iar locul trebuie sa fie unul sigur, un mediu in care nu se judeca. Greselile sunt importante pentru a invata din oportunitati, a gasi solutii, a construi increderea si a cimenta conexiunile!

Comments are off this post!