De Ce Se Rup Unghiile si Cum Putem Preveni Acest Lucru?

Sfaturi

De Ce Se Rup Unghiile si Cum Putem Preveni Acest Lucru?

23

Contactul mainilor neprotejate cu diverse substante chimice continute de detergenti si alte produse de casa, duc la “slabirea” rezistentei unghiilor si la ruperea lor in final. Tinutul unghiilor in apa prea mult atunci cand gatim, iarasi poate fi o cauza a ruperii lor. Folositi in majoritatea cazurilor manusi de caucic pentru a va proteja si hidratati-va mainile si unghiile cu creme de maini care sa contina glicerina!
Unghiile devin casante si se rup si datorita vremii reci, uscate si chiar spalatului mainilor prea des. Folosirea ojei poate fi un bun remediu pentru intarirea unghiilor.
Lipsa siliciului din corpul nostru poate fi iarasi o cauza a fragilitatii unghiilor, acesta ajutand la creearea colagenului – “responsabil” pentru cresterea si intarirea unghiilor si a firelor de par. Consumand cereale, vegetale, soia putem aduce cantitatile necesare de siliciu in organism, care ne va ajuta de asemenea si la intarirea sistemului osos.
Unghiile capata fragilitate cand alimentatia ta nu contine destul fier si/sau cand esti la o dieta pentru scaderea in greutate. Consuma alimente bogate in fier: carne de vita, paine integrala, nuci, salata, varza!
Pentru ca unghiile tale sa fie sanatoase si frumoase, au nevoie de atentie din partea ta, trebuie ingrijite si rasfatate.

Comments are off this post!