De ce sucurile detoxifiante sunt periculoase

Sanatate

De ce sucurile detoxifiante sunt periculoase

23

Aceste sucuri de curatare par inocente, dar, de fapt, aceste detoxifiante sunt periculoase, expertii afirmand ca nu au fost gasite beneficii ale pierderii in greutate si ca ele de fapt, pot face mai mult rau decat bine!

Ce este de fapt un suc de curatare?

Sucul detoxifiant sau de curatare este acel suc din care, tu consumi doar fructe proaspte de 3 pana la 7 ori pe saptamana. Multe celebritati folosesc diverse astfel de metode, iar fanii acestora, confirma si ei beneficile acestora, cat de usor si de ‘detoxifiati’ se simt.

Ce trebuie sa stii!

Expertii afirma ca nu exista nicio dovada ca un astfel de suc de curatare are beneficii pe termen lung. Cea mai mare parte a pierderii in greutate este doar greutatea apei, care va reveni, dupa ce si tu vei reveni la obiceiurile normale. Mai mult, orice dieta care elimina princiapelele grupe de alimente merge mana in mana cu un deficit de nutrienti, iar aceste sucuri detoxifiante, de obicei, taie din dieta ta proteinele, grasimile esentiale si carbohidratii complecsi. Astfel, poti atinge apogeul in urma consumului unor astfel de sucuri detoxifiante, cu dureri de cap, caderea parului, pielea mata, asta pe langa senzatia de oboseala si irascibilitate.
Consumul acestor sucuri detoxifiante intr-o dieta de trei zile pe saptamana nu provoaca daune ireversibile, dar, daca aceste lucru se intampla pe termen lung, ele sunt periculoase, nivelul mare de zahar continut poate duce la cresterea riscului de diabet zaharat. Si datorita faptului ca ai o dieta slaba in calorii, rata metabolica scade, corpul tau crezand ca esti lihnit.

Chiar ai nevoie de o dieta de detoxifiere?

In niciun caz! Nu ai nevoie de sucuri detoxifiante sau de o dieta speciala, deoarece, corpul tau face deja acest lucru in mod natural, cel mai important rol, avandu-l ficatul. Ceea ce trebuie sa faci, este sa mananci normal dintr-o gama cat mai larga de grupe alimentare, sa nu faci abuz de alimente prelucrate si sa consumi apa.

Comments are off this post!