Ce Ar trebui Sa Stiu Despre O Sedinta Foto Daca Imi Doresc Sa Ajung Model?

Despre modelling

Ce Ar trebui Sa Stiu Despre O Sedinta Foto Daca Imi Doresc Sa Ajung Model?

30

Intr-o sedinta foto profesionala sunt implicate multe persoane, fiecare cu un rol bine definit (fotografi, hair stilisti, make up artisti, designeri vestimentari) si care vor sa scoata dintr-un model maximul. In ceea ce te priveste ca model, tu trebuie sa te cunosti, sa te autoeduci in acest domeniu, sa exersezi diverse ipostaze si sa constienzezi ca modelling-ul nu consta doar in “facut poze” si prezentat haine!
Cu cat cunosti mai bine aceste lucruri si te implici mai mult, cu atat munca celor din jur va fi mai facila, pentru ca vei fi un model cu care se lucreaza usor. Rezultatele vor fi din ce in ce mai bune, iar sansele unei cariere ca model profesionist vor creste de la zi la zi, de la o sedinta foto la alta.
Respiratia este foarte importanta in timpul unei sedinte foto. Controlandu-ti respiratia, fotografia poate sa iasa foarte bine, dar de asemenea, te poate distrage. Nu iti tine respiratia atunci cand esti fotografiata, incearca sa nu te gandesti la acest lucru si sa fii cat mai naturala!
Incercati sa tineti umerii sus si spatele drept. Daca o sedinta foto dureaza mai mult, aveti tendinta ca umerii sa ii tineti relaxati, iar pozitia corpului – aplecata spre inainte. Astfel, se favorizeaza relaxarea muschilor abdominali, iar burtica va iesi in evidenta in fotografie, asa ca incordati-va si muschii din zona respectiva!
Daca aveti un zambet frumos, profitati de el, dar nu exagerati! Folositi-va zambetul pentru a aduce diversitate si a demonstra ca va sta bine in diverse ipostaze (una din calitatile “vanate” la un model)! Zambeste, dar stai si incruntata, exploateaza diverse expresiile faciale (chiar si acasa in oglinda), profita de combinatiile uimitoare pe care le poate face un zambet!
Nu te uita direct in camera atunci cand esti fotografiata, iar daca trebuie sa te intinzi pe jos, asta nu inseamna ca e un moment de relaxare! Dimpotriva, acest lucru implica multa munca suplimentara.
Miscarea in timpul fotografiatului (sarit, alergat, mers) sunt in general destinate promovarii diverselor produse de pe piata, in stransa legatura cu miscarea efectuata (un pantof sau imbracaminte sport, un aparat folosit in gimnastica, un produs medical, etc). Fotografia de portet subliniaza detaliile fetei unui model si poate fi in stransa legatura cu produse cosmetice sau alte tipuri de produse folositoare (ruj, fard, spuma de par, pasta de dinti, aparate de ras, etc).
Un rol important in cele enumerate mai sus il are toata echipa, si in mod special fotograful, dar oricat de profesionist ar fi, daca lucreaza cu o persoana stangace si care nu este receptiva, rezultatele vor intarzia sa apara. Astfel ca, putina extra munca, autoeducatie si exercitiu in particular, sunt intotdeauna binevenite si folositoare.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *