Denisa Catai-Totul despre moda cu Daniela Sala

Denisa Catai, prin colectia realizata, face o incursiune stilistica in portul popular rusesc, aducand-o pe scena prin filtrul propriei personalitati,
Adela Rusu

In acest articol, am decis sa va fac cunostinta cu Denisa Catai – o persoana foarte talentata, pe care am intalnit-o recent. Este absolventa a Universitatii de Arte din Oradea, promotia iulie 2019, sectia design vestimentar, iar ce a prezentat in colectia pentru lucrarea de licenta, m-a impresionat in cel mai placut mod.

Denisa spune despre ea ca moda a facut mereu parte din viata ei, fiind influentata de mama sa inca de mic copil. Este fascinata de tot ceea ce inseamna aceasta industrie, simtindu-se o artista din toate punctele de vedere. Denisa Catai, prin colectia realizata, face o incursiune stilistica in portul popular rusesc, aducand-o pe scena prin filtrul propriei personalitati, astfel, reinterpretand costumul traditional rusesc, preluand linia, compozitia, volumele si accesoriile de cap. Colectia incearca sa atinga diferite nivele, de la zona pret-a-porter pana la ideea de costum pentru scena.

Cu aceasta colectie, creatoarea se adreseaza femeilor care au dorinta de a fi in mijlocul atentiei, indiferent de varsta acesteia; ea reuseste astfel, sa ofere un adevarat spectacol vizual! Toate costumele realizate pot intra in zona pret-a-porter prin eliminarea accesoriilor, care au fost concepute pentru efectul artistic si creeaza o legatura directa cu costumul popular rusesc, punctand sursa de inspiratie.

Colectia este pretioasa si datorita materialelor alese, catifea neagra si organza, vibrate cu pete de culori puternice, asemenea unei constelatii cromatice care reflecta personalitatea vesela si pozitiva a creatoarei.

Tinutele sunt accesorizate si cu genti – rucsace inedite care urmaresc tematica costumelor, papusa ruseasca; ca element decorativ inedit, creatoarea de moda Denisa Catai, foloseste drept inspiratie autoportretul, fiind sub stricta indrumare a Lect. Univ. dr. Amalia Judea.  Veti putea admira aceasta colectie in cadrul Festivalului Designerilor din Romania, eveniment ce va avea loc in Bucuresti.