Creatii Vestimentare Atemporale, Atentie La Detalii, Design Futurist: Derek Lam

Brand

Creatii Vestimentare Atemporale, Atentie La Detalii, Design Futurist: Derek Lam

15

Nascut in 1967 in San Francisco si facand parte dintr-o familie de origini chineze, designerul american Derek Lam s-a remarcat printr-un stil luxos cu puternice nuante feminine, cu piese vestimentare care nu emana opulenta.  Cel mai tanar dintre cei trei frati, designerul a dispus de un teren favorabil, atat bunicii cat si parintii fiind implicati in comercializarea hainelor, in special rochii de mireasa.

In 1990, Derek Lam finalizeaza cursurile Parsons School of Design si se angajeaza ca asistent al lui Michael Kors timp de patru ani; ulterior acestei perioade se muta in Hong Kong si munceste pentru un brand foarte mare in comertul cu amanuntul. Experienta din Hong Kong i-a fost foarte folositoare, astfel ca la intoarcerea sa in New York, primeste postul de head designer la KORS by Michael Kors, un pas foarte important pentru cel ce avea sa isi faca debutul impreuna cu partenerul sau de afaceri Jan-Hendrik Schlottmann in septembrie 2003 la New York Fashion Week, prin prezentarea liniei primavara/vara 2004.

Doi ani mai tarziu, primeste din partea CFDA distinctia Perry Ellis Swarovski Award pentru debutanti in designul  feminin; in acelasi an, castiga Vogue/CFDA Fashion Fund Prize si lanseaza propria linie de haine. Mai mult decat atat, lanseaza sub propria semnatura si linii de incaltaminte, bijuterii, ochelari, genti de mana, astfel ca in 2007 primeste din partea CFDA distinctia Accessory Designer of the Year; in 2006, piesele sale vestimentare sunt expuse in cadrul Kennedy Center cu ocazia expozitiei The New China Chic, dar si in cadrul Muzeului Victoria din Londra si Albert Museum din New York – locatii specifice manifestarilor fashion.
In februarie 2010 lanseaza un site pentru comert electronic; piesele vestimentare Derek Lam se vand cu succes in magazine care comercializeaza branduri ca Bergdorf Goodman, Neiman Marcus, Nordstrom; dintre personalitatile care se imbraca sub acest nume putem aminti: Jessica Simpson, Charlize Theron, Barbara Bush, Liv Tyler, Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway, Natalie Portman, Rachel Weisz, Kate Hudson, Kate Beckinsale, Julia Louis Dreyfus.

Lam este un perfectionist in cusaturi si foarte atent la detalii, designurile sale sunt moderne dar nu rigide, futuriste dar rationale; tesaturile folosite combinate cu rafinamentul si senzualitatea dau nota personala a celui care se straduieste sa imprime creatiilor sale o eleganta atemporala.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *