Despre modelling cu Irina Nicolae

Irina Nicolae este o astfel de persoana, o performera in modelling cu rezultate foarte bune atat pe plan intern cat si in afara granitelor.

Ca o regula (nescrisa ce-i drept), persoanele care realizeaza lucruri mari si frumoase sunt modeste, indiferent de domeniu; ele lasa inainte de toate, faptele sa vorbeasca si sa le prezinte. Astfel de persoane isi indreapta atentia spre activitatile pe care le desfasoara in mod curent, spre imbunatatirea performantelor acolo unde activeaza; isi doresc o varianta mai buna a lor si fac toate eforturile pentru a-si atinge obiectivele.

Modellingul, intr-un ambient sanatos si curat, este un domeniu in care concurenta poate atinge cote maxime, iar frumusetea si inteligenta merg mana in mana pentru a asigura succesul. Mai adaugam stilul de viata adoptat, munca si eforturile personale si pare deja epuizant. Cu toate acestea, un caracter puternic, un om care stie ce vrea, face aceste lucruri cu o aparenta usurinta si le face bine. Sau foarte bine.

Irina Nicolae este o astfel de persoana, o performera in modelling cu rezultate foarte bune atat pe plan intern cat si in afara granitelor. Mai mult, activitatea ei nu s-a limitat niciodata doar la modelling, ci si-a dorit mai multe de cand era mica, pastrandu-si si pana astazi energia si dorinta de a face cat mai multe, fapt concretizat in stilul de viata actual.

Si cum de fiecare data suntem incantati sa cunoastem astfel de persoane, sa aflam cum au reusit in viata si care le sunt gandurile, am invitat-o pe Irina Nicolae la un dialog in aceasta editie a revistei Famost. Va invitam asadar, sa o cunoasteti pe Irina, sa aflati lucruri interesante despre ea, despre activitatile sale, cum arata modellingul profesionist, iar daca poate deveni un punct de reper pentru unii dintre voi, inseamna ca sistemul personal de valori, este unul de calitate.


Buna, Irina si bine ai venit in paginile revistei Famost! Avand in vedere parcursul tau pana in momentul de fata, ne oferi impresia ca esti o persoana foarte activa. Esti de mica astfel sau acest lucru a venit odata cu trecerea anilor?
De mic copil am fost activ si asta datorita activitatilor de recreere la care participam cat si cele sportive.

Ai reusit pana in momentul de fata sa imbini foarte frumos latura artistica cu sportul. Aceasta latura artistica – o ai in mod nativ, ti-a fost insuflata de cineva anume sau crezi in momentul asta, ca asa a fost sa fie parcursul tau?
Pot spune ca latura artistica cat si sportul au fost darul primit de la mama mea. Inca rasfoiesc paginile revistelor in care aceasta a pozat inca de tanara si ma amuz la povestile antrenamentelor de baschet si patinaj artistic.

Ai cantat cand erai mica. Mai faci si acum acest lucru, exceptand fredonatul prin casa?
Din pacate, aceasta pasiune a incetat o data cu absolvirea ciclului gimnazial, lasand loc laturii sportive.

De la a canta alaturi de alte acte artistice, pana la modelling, pare sa fie un pas usor, chiar natural. Cum a fost in cazul tau? Ai fost la un casting, te-ai zbatut pentru acest lucru, ai fost descoperita?
Totul a inceput la statia de metrou la varsta de 16 ani. Elena Horvath – booker si manager al agentiei Etoiles Models a vazut potentialul meu iar proiectele au inceput sa apara imediat cum am facut primul test foto.

Irina Nicolae a defilat pentru multi designeri de moda din tara, dar si din afara.

Cum a fost primul contact cu tot ce inseamna activitatea de modelling? Au existat emotii, te-ai simtit in largul tau ca si cum ai fi facut acest lucru de o viata?
Primul proiect a fost pentru un brand international de accesorii si biijuterii; cred ca mai emotionant a fost momentul in care mi-am zarit munca in vitrinele tuturor magazinelor detinatoare al brandului.

Care a fost prima ta prezentare pe catwalk?
Prima prezentare pe catwalk a fost in cadrul unui Festival de Moda din Bucuresti pentru designerul Doina Levintza.

Irina Nicolae a defilat pentru multi designeri de moda din tara, dar si din afara. Care ar fi cele mai remarcabile nume?
National : Stefan Musca, Catalin Botezatu, Musette, Depot 96, Eli Laslean, Alexandra Calafeteanu, Aura Dumitru, Alexandru Raicu, Luminita Balazs, Cossette , Romanita Iovan.
International : Cat&King, Tara Jarmon, TaraLalic, Modement, Charles&Ron, Cindyalan, Pia Caregal, Valeska Morin si multi altii.

Cum se manifesta la tine emotiile inainte de o prezentare? Sau nu prea exista, avand in vedere experienta bogata … totul se desfasoara natural …
Pe parcursul anilor, datorita experientei, totul a devenit natural. Cred ca fiecare model are emotii inainte de o prezentare, dat fiind faptul ca esti o persoana expusa si toate privirile sunt indreptate spre tine.

Am invitat-o pe Irina Nicolae la un dialog in aceasta editie a revistei Famost.

Ai avut de asemenea, colaborari cu diverse agentii de modelling internationale. Ce ne poti spune despre acest lucru?
Da, am colaborat cu agentii din Milano, India – New Delhi , Mexico City si NYC.
Fiecare colaborare a adus ceva nou din punct de vedere al experientei; oamenii, stilul de viata, cultura, chiar modul de lucru. Toate acestea au avut o contributie in dezvoltarea mea pe acest plan.

Care este diferenta intre noi si alte tari in modelling? Unde ne situam din punctul tau de vedere, ca profesionalism?
Cu siguranta pot spune faptul ca alte tari sunt mereu cu un pas inaintea noastra.

Care a fost cea mai frumoasa/ inedita experienta din tot ce inseamna modelling: sedinte foto, prezentari, etc?

Continuarea interviului in revista Famost editia aprilie 2020 GRATUITA AICI!