Accesorii

HomeAccesoriiPerle si Tipuri de Siraguri de Perle (II)
Perle si Tipuri de Siraguri de Perle (II)

Perle si Tipuri de Siraguri de Perle (II)

Frumusetea si eleganta femeilor a fost mereu completata de maniere, coafuri, machiaje, haine, accesorii, din cele mai vechi timpuri si pana in perioada contemporana. Bijuteriile au avut rolul de a avea ultimul cuvant in cadrul unei tinute, de a da identitate persoanei care le poarta, de a face distinctia intre clase sociale, chiar daca tendintele sunt ciclice si adaptabile.
Bijuteriile din perle se situeaza printre cele mai dorite de catre femei, mai ales ca unele dintre ele sunt atemporale, dar poate si prin prisma faptului ca sunt greu de obtinut.

Pe scurt, iata cele mai importante tipuri de siraguri de perle:

Siragul Baveta – lungimea acestuia ii permite infasurarea in jurul gatului de doua – trei ori, perlele folosite avand diferite dimensiuni.
Siragul Guler este un sirag de “traditie”, care sta fix pe gat datorita lungimii sale relativ scurte.
Siragul Cravata este asemanator Siragului Guler datorita lungimii, doar ca este putin mai lung si atarna usor la baza gatului.
Siragul Printesa este considerat unul clasic, datorita lungimii (aprox 50 cm) si se poarta putin mai jos de baza gatului.
Siragul Matineu este mai lung decat Siragul Printesa si coboara pana in zona pieptului.
O lungime impresionanta este data de Siragul Opera care poate ajunge pana la o lungime de aproximativ 90 de cm; nu are voie sa coboare mai jos de nivelul taliei!
Cel mai lung sirag este Siragul Funie al carui lungime o depaseste pe cea a siragului Funie. Acest tip de sirag datorita lungimii, avantajeaza femeile cu un bust mai scurt.
Lungimea acestor siraguri si dimensiunile perlelor pot oscila, tipurile de siraguri enumerate mai sus, fiind cele mai cunoscute. Pot fi purtate in functie de varsta, eveniment, locatie, vestimentatie, perioada de zi, dar cel mai important, este sa va dea plusul si eleganta de care aveti nevoie si sa va defineasca personalitatea.

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»