Detoxifiere

Frumusete

Detoxifiere

18

Tot ce inseamna poluare, praf, microbi, machiaj, bacterii stau pe pielea ta, impiedica porii sa respire, de aceea este nevoie de detoxifiere. Acesti factori ne imbatranesc pielea mai mult decat realizam, iar unii dintre ei actioneza intocmai ca radiatiile UV asupra pielii, creand radicali liberi care la randul lor dau nastere ridurilor si petelor de varsta. Din fericire, exista solutii de detoxifiere a pielii, care chiar functioneaza daca sunt efectuate corect.

ADEVARUL DESPRE TOXINE

Poate crezi ca zicandu-le toxine, poti exagera, insa poluarea, fumul de tigara si mizeria generala au un efect distructiv asupra pielii, mai mult chiar decat credeau expertii la un moment dat!

Mediul inconjurator imbatraneste. Majoritatea am crezut si inca consideram ca doar expunerea la soare reprezinta singura amenintare a imbatranirii pielii. Acum este stiut faptul ca poluarea provoaca modificari de pigment si a ridurilor, principalii vinovati fiind funiginile si gazele esapamentelor. Exista hidrocarburile aromatice policiclice care intra foarte bine in piele, se leaga de celulele receptoare ale pielii, cauzand stres oxidativ si activand genele responsabile cu imbatranirea. Sunt activate astfel, genele responsabile pentru formarea ridurilor si proliferarea melaconcitara, care cauzeaza pigmentarea variabila.
Impactul variaza. Gazele de ozon fac mult rau pielii prin saracirea pielii de oxidanti, efectul de imbatranire fiind mai accentuat in zilele foarte calduroase (radiatiile UV) sau pe timpul iernii (particule in suspensie). Particulele in suspensie reprezinta un termen pentru particulele solide si picaturile de lichid din aer.
Bariera de protectie a pielii este daramata. Scualanul este un hidratant natural care se gaseste in piele si este slabit de murdarii, fum si gaze. Mult mai afectata este pielea uscata, avand sensibilitatea ridicata la efectele nocive de poluare.
Hidratarea ajuta. Poluarea se ‘lipeste’ pe crema hidratanta si pe machiaj, ceea ce inseamna mai putina poluare pe piele. Din pacate, acest lucru se poate intoarce impotriva ta, daca inainte de a atinge fata cu mana, nu o stergi corespunzator; nu ai face altceva decat sa impingi mizeriile pe piele. Spalarea fetei inainte de culcare este la fel de importanta, deoarece, nu vrei particlele prinse pe piele peste noapte.

detoxifiere-adevarul-despre-toxine

Daca anumite exercitii de yoga te fac sa transpiri, avem vesti bune! Care sunt acestea? Majoritatea dintre noi, ne agitam sa transpiram, in ideea de a elimina toxinele. Nimic rau pana aici, doar ca, transpiratia contine 99% apa, restul sunt poluanti, alcool sau conservanti; contrar asteptarilor, exercitiile fizice nu fac foarte multe pentru eliminarea toxinelor. Aceasta sarcina revine in mod special rinichilor, dar si ficatului; mai mult, dietele de detoxifiere si apa nu rezolva.

Spala-ti fata in fiecare seara!
Poate multe dintre noi nu fac acest lucru, dar este foarte important, pentru ca poluarea are un cuvant greu de spus in imbatranirea pielii.

Demachainte cremoase.
Ele usuca mai putin pielea ca celelalte demachiante, dar nu reusesc sa elimine complet nanoparticulele poluarii si pentru aceasta, ar trebui folosita una cu perie.

Servetele pentru fata.
Acestea sunt foarte bune inlocuitoare pentru eliminarea murdariei, atunci cand nu doresti sa te speli pe fata, dar nu te baza pe ele cand esti intr-un oras in care poluarea este mare! Exceptie ar fi servetelele cu acid, care iau mai multa murdarie, dar sunt destul de dure pentru a fi folosite in fiecare noapte, asa ca, folositi-le atunci cand sunteti intr-adevar rupte de oboseala si nu mai vedeti decat patul!

Uleiurile de curatare.
Acestea elimina murdariile solubile in ulei si machiajul, impreuna cu elementele poluante si se termina cu un demachiant cremos. Pentru pielea uscata, intindeti pe fata un ulei special pentru asa ceva, clatiti, apoi spalati-va fata cu ceva cremos si apa.

Comments are off this post!