Sanatate

HomeSanatateCe Reprezinta Pentru Voi Dezordinea In Alimentatie? Recunoasteti Semnele Dezordinii In Alimentatie? (II)
Ce Reprezinta Pentru Voi Dezordinea In Alimentatie? Recunoasteti Semnele Dezordinii In Alimentatie? (II)

Ce Reprezinta Pentru Voi Dezordinea In Alimentatie? Recunoasteti Semnele Dezordinii In Alimentatie? (II)

–    Scaderi sau cresteri bruste in greutate. O persoana care a fost sociabila si care se interiorizeaza, care refuza sa participe la diverse activitati si evenimente (nelipsite mai demult), are o dezordine in alimentatie. Astfel, ei nu vor putea fi observati de cei din jur, noile obiceiuri sau ‘abtinerile’ vor trece neobservate; de aici, consumul in exces sau deloc a alimentelor…adaugati si trairile interiore, dereglarea greutatii fiind o consecinte logica in acest caz.
–    Reactii nervoase la criticile celor din jur. Exista tendinta ca persoanele care tin un regim alimentar sau isi concentreaza alimentatia catre produse preponderent vegetale, sa isi atraga critici din partea celor din jur, sa li se spuna ca au o tulburare in alimentatie. Reactia persoanelor in cauza este de a se interioriza, de a evita sa vorbeasca despre acest subiect. Daca devine nervoasa si are reactii necontrolate, daca evita sa vorbeasca despre mancare sau dieta pe care o tine, abia atunci poate fi considerat un semn al tulburarii in alimentatie. In general, nu este bine ca cineva care incearca sa manance sanatos sa fie criticat.
–    Reactia organismului. In cazul in care o persoana prezinta tulburari in alimentatie, organismul nu intarzie sa arate acest lucru: de la senzatii de frig, de oboseala, slabiciuni pana la a avea stari de irascibilitate, o culoare pala a pieleii, caderea parului. Lipsa substantelor nutritive necesare organismului, duce la incetinirea metabolismului si are drept consecinta efectele negative dintre cele enumarete mai sus.
Daca obervati la cineva apropiat ca prezinta o astfel de tulburare in alimentatie, incercati sa vorbiti despre acest lucru; in cazul in care tine un regim alimentar sau ancarea sa se bazeaza pe vegetale, intrebati-o cum se simte, cum face fata schimbarii in alimentatie. Nu aduceti vorba de mancare si nu acuzati! Functie de deschiderea spre subiect a respectivei persoane, de reactiile ei, va puteti da seama daca are sau nu o problema in acest sens.
Cateodata este bine ca cei care au astfel de probleme sa stie ca au pe cineva sincer aproape, care stie sa-i asculte si sa le vorbeasca, fara a-i critica. Acest lucru poate duce la o autoreglare a propriei alimentatii, fara a fi nevoie de altfel de interventii.
Incadrata in categoria bolilor complexe, tulburarile in alimentatie sunt greu de depistat, iar evolutia lor in ultima perioada este vazuta ca a fi alarmanta, astfel ca este indicat sa fie luat in serios orice semnal care poate anunta o astfel de problema.

Tags:

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»