Sanatate

HomeSanatatePielea Uscata? Pielea Deshidratata? Cauze si Prevenire Deshidratare
Pielea Uscata? Pielea Deshidratata? Cauze si Prevenire Deshidratare

Pielea Uscata? Pielea Deshidratata? Cauze si Prevenire Deshidratare

Aproximativ 70 – 80% dintre femei afirma ca au pielea uscata. Cu siguranta multe dintre ele au dreptate, dar aici pot fi si confuzii: poate ca pielea lor nu este uscata, ci deshidratata! De fapt, pielii nu ii lipseste apa, ci uleiul natural produs de piele.
Cum Imi Dau Seama Ca Pielea Este Deshidratata?
Pielea este uscata, mata si da impresia ca este mai batrana decat varsta persoanei respective. Pielea nu are vitalitate, nu are aspectul pielii sanatoase si nu este la un nivel de hidratare elementar. Apasa usor cu degeteul pe pielea de pe obraz in sus: daca vezi linii orizontale (cute mici, fine), atunci acesta poate fi un semn ca ai pielea deshidratata!
De Ce Am Pielea Deshidratata?
Deshidratarea poate afecta orice tip de piele, chiar si cel gras si ne poate afecta atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Un factor destul de important in deshidratarea pielii este mediul in care stam si ne petrecem majoritatea timpului, existenta unu aparat cu aer conditionat fiind un factor care poate duce la deshidratare. Fumatul si consumul de alcool duc iarasi la deshidratare, lucru vizibil in mod deosebit dupa o noapte la un party sau in club. Dieta nesanatoasa duce la dereglerea hormonala, implicit la o scadere a nivelului de hidratare a pielii.
Daca deshidratarea ajunge la un nivel de sub 10 – 15%, acest lucru va fi aratat in primul rand de piele, iar ridurile si cutele pielii vor fi mult mai vizibile decat de obicei.

Cum Pot Preveni Deshidratarea?
In primul rand, hidrateaza-te consumand acei doi litri de apa zilnic, pentru ai da pielii stralucirea naturala. Dar, nu astepta sa iti fie sete pentru a te hidrata! – acest lucru, inseamna deja ca organismul este deshidratat, dar nici nu face abuz de lichide! Consumul a aproximativ 5 litri de apa intr-un interval scurt de timp, duce la o intoxicare, fatala de altfel.
Foloseste creme de corp speciale pentru hidratare si incearca sa folosesti astfel de produse care contin ingrediente care au capacitattea de a a sborbi umezeala din aer (mierea este un bun ingredient in acest sens).
Este mult mai sanatos sa folosesti produse de curatare a pielii comparativ cu spalatul clasic cu apa, pentru ca multe din aceste produse contin ingrediente care ajuta la hidratarea pielii si la restabilirea unui echilibru.

Tags:

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»