Diva Academy

Diva Academy, o scoala de machiaj in care arta, machiajul, fotografia si spectacolul culorilor se impletesc si se completeaza perfect.
Oana Artem

Cand dragostea pentru frumos depaseste o anumita bariera, apare pasiunea. Iar in ziua de astazi, frumosul se exprima prin multiple forme, arta machiajului fiind una dintre ele. Ca in orice domeniu, exista multi care incearca, multi care profeseaza, dar, doar cativa reusesc sa se detaseze, sa-si creeze un culoar bine definit si sa iasa in evidenta prin profesionalism, corectitudine si lucruri care depasesc tiparurile obisnuite.

Si in momentul in care vorbim de arta si machiaj si ne dorim o definitie completa a celor doua, putem spune simplu: Diva Academy, o scoala de machiaj in care arta, machiajul, fotografia si spectacolul culorilor se impletesc si se completeaza perfect. Ca vorbim de pasiune, perfectionism, profesionalism sau o buna intelegere intre cele care formeaza DIVA ACADEMY, asta nu are importanta, atat timp cat totul decurge normal.

Va invitam asadar, sa patrundeti in frumoasa lume a machiajului, a culorilor, sa faceti cunostinta cu cele care fac aceste lucruri posibile, sa intelegeti filosofia scolii si de ce nu – sa apelati la ele daca va doriti sa stiti sa machiati sau ori de cate ori aveti nevoie de un machiaj profesionist!


Bine ati venit in paginile revistei noastre! Pentru inceput, povestiti-ne despre voi si pasiunea voastra pentru frumos! De unde dragostea/ pasiunea pentru machiaj?
Pasiunea pentru machiaj caracterizeaza aproape orice femeie. In cazul fiecareia dintre noi, aceasta dateaza inca din adolescenta, cand, cu pasiune si putin talent, ne machiam toate colegele de liceu.
Ne place sa spunem ca machiajul este o arta, iar noi, iubitoare de arta si frumos.

Cum a luat nastere Diva Academy si care este echipa scolii de machiaj? Care este rolul fiecareia?
Diva Academy a luat nastere in urma cu 4 ani, cand destinul a adus impreuna oameni talentati si cu preocupari pentru frumos. De-a lungul timpului, componenta echipei a suferit modificari, in prezent scoala noastra avand ca figuri centrale pe Mihaela Alexandru (make-up artist, trainer cursuri makeup incepatori si perfectionari), Diana Pavel (makeup-artist, trainer cursuri individuale si self makeup), Liliana Rolea (make-up artist si lash stylist) si Oana Artem (fotograf si retoucher).

Fiecare poveste are lucruri bune si rele, fiecare drum parcurs nu are doar parti pozitive. Care au fost cele mai delicate probleme intampinate, pana la a ajunge sa va impuneti ca scoala de succes?
Multumim pentru compliment :). Am putea spune ca suntem destul de norocoase din acest punct de vedere, nu neaparat pentru ca nu am fi intampinat parti negative, dar suntem caractere puternice care le depasesc usor si cu zambetul pe buze.
Impunerea ca scoala de succes s-a datorat probabil muncii sarguincioase si seriozitatii noastre.

Foto: Marcu Iulian

Care este stilul fiecareia de a machia? Sunteti pe aceeasi linie/ filosofie sau fiecare are modul propriu de a lucra?
In fiecare stil de a machia sunt imprimate mai multe caracteristici. Putem spune ca suntem pe aceeasi linie, filosofie, insa totodata fiecare are semnatura si stilul ei, in care se regaseste o particica din personalitatea unica.

Cum se desfasoara cursurile in cadrul Diva Academy? Care sunt etapele si ce cuprind ele? Ce invata concret?
Programul cursurilor noastre este axat in mare parte pe practica, intrucat intelegem importanta majora pe care o are aceasta etapa. Desigur, debutam cu o instruire teoretica, includem in pregatire desene pe facecharturi si lectii demonstrative, insa cea mai mare parte se desfasoara efectiv machiind.
Fetele invata diferite forme, schite si texturi folosite in makeup. Incercam sa le prezentam intr-un timp cat mai scurt, cele mai versatile tipuri aplicabile pe clienti.

Ce li se asigura cursantilor?
In pretul cursurilor sunt incluse toate materialele necesare desfasurarii probelor teoretice si practice.

Se poate afirma ca un cursant Diva Academy, dupa ce a finalizat cursurile, poate ‘intra in paine’? Este pregatita sa faca fata, hai sa spunem, exigentelor?
Bineinteles :). Trebuie doar sa lase emotiile incepatorului la o parte.

Ce fel de cursante vin la Diva Academy? Ca varsta, nivel de pregatire, etc?
Ne putem mandri cu fete foarte talentate, cu o medie de varsta chiar sub 25-30 ani, pregatire superioara, ce au dovedit ca se descurca extraordinar. De fapt, prin intermediul paginii noastre de Facebook, le-am tot laudat rezultatele.

Care este cea mai mare realizare Diva Academy de la infiintare si care sunt si cele mai mari realizari personale?
Cea mai mare realizare a fiecareia dintre noi sunt, bineinteles, familia si copii nostri!

Pe plan profesional, ne mandrim ca suntem o echipa unita, deschisa, vesela si sincera.
Iar realizarile profesionale includ numeroase aparitii in reviste locale, nationale si internationale, premii, concursuri castigate, dar in primul si in primul rand aprecierea cursantelor si clientelor noastre si zambetul lor din oglinda, cand se ridica de pe scaunul de machiaj!

Care este cea mai frumoasa parte dintr-un machiaj complet?
Aici o sa ma repet putin, cea mai frumoasa parte dintr-un machiaj este zambetul clientei tale, cand e incantata de ce vede in oglinda.

Diva Academy ofera si alte cursuri sau se rezuma doar la machiaj? Exista planuri de extindere/ diversificare a serviciilor pe viitor?
Momentan, specializarea noastre e pe diferite cursuri de machiaj. Automachiaj, stilizare sprancene, cursuri de incepatori sau avansati. Desigur ca avem in plan sa ne extindem gama de cursuri, insa vrem sa pastram surpriza legat de ce vom oferi pe viitor!

Care sunt principiile dupa care functioneaza scoala de machiaj? Sunt aplicabile acestea si in viata personala sau de aici pleaca? Exista vreun motto anume?
Principiul nostru este ca nu e atat de greu sa ajungi pe primul loc, ci sa te mentii acolo.
De aceea, dorinta noastra este sa ne perfectionam mereu, sa fim cele mai bune si sa dam totul din noi, atat pe plan profesional cat si personal.

Concurenta in acest domeniu este una din ce in ce mai acerba. Cum va detasati de celelalte scoli, makeup artisti si care va sunt atuurile?
Cred ca cel mai mare avantaj al nostru este ca ne avem una pe alta si, fiind foarte bune prietene si sincere una cu alta ne ajuta enorm. Ne sfatuim, ne perfectionam, e criticam la nevoie. Impartasim experientele capatate separat, in cadrul cursurilor, al lucrului cu clientii sau la seminarii, masterclasssuri.

Care sunt calitatile de care are nevoie o cursanta pentru a deveni un makeup artist desarvasit? E nevoie de practica, lectii bine invatate sau este nevoie si de inclinatie spre asa ceva … un talent nativ, poate?

Intreg interviul in revista Famost – editia mai 2019 GRATUITA Aici!