Dragostea online. Cum te protejezi?

Dragostea online atrage cu sine si frauda romantica, care este in crestere potrivit cercetarilor si statisticilor.

Dragostea online atrage cu sine si frauda romantica, care este in crestere potrivit cercetarilor si statisticilor, astfel de fraude fiind pe o panta ascendenta cu 50 de procente in prima jumatate a lui 2019, comparativ cu 2018.

In astfel de situatii, infractorii creeaza profiluri false pe site-uri de intalniri, pentru a forma relatii cu victimele. Le castiga increderea, apoi cer bani si/sau diverse informatii pentru a le fura identitatea. 1 din 5 persoane care folosesc astfel de servicii online spun ca li s-a cerut bani sau au dat bani cuiva intalnit online.

Dintre cele mai importante sugestii despre dragostea online, trebuie sa retii …

  • Nu trimite si nu primi bani sau nu oferi detalii bancare cuiva intalnit in astfel de conditii si in general! Nu trebuie sa ai incredere sau sa fii impresionat(a) de povestea lor!
  • Asigura-te ca alegi un astfel de site de renume, sigur si comunica doar prin intermediul serviciului de mesagerie!
  • Evita sa oferi prea multe detalii personale, data de nastere si adresa fiind destul de suficiente pentru a – ti fi furata identitatea.
  • Fereste-te de cei care iti adreseaza multe intrebari personale, dar despre ei vorbesc prea putin! O astfel de persoana trebuie sa iti ridice semne de intrebare de prima data.