Drumetii

Indemnam la drumetii, pentru o buna conexiune cu natura.

Indemnam la drumetii, pentru o buna conexiune cu natura, pentru imbunatatirea reala a starii fizice si psihice si credem ca nimeni nu a afirmat vreodata “Regret drumetia asta cu adevarat!”.

Drumetia poate fi una dintre cele mai distractive metode de a te plimba, ca sa nu mai amintim ca este una dintre cele mai subevaluate antrenamente: terenul inegal creste cantitatea de energie utilizata de corp cu 28 de procente comparativ cu terenul plat, conform cercetatorilor de la Universitatea din Michigan. In medie, se pot arde aproximativ 500 de calorii la o drumetie, in functie de inclinarea terenului si greutatea bagajului.
Muschii de asemenea, au parte de definire si in multe cazuri, de constructie. Orice fel de drumetii, la orice viteza, revigoreaza automat jumatatea inferioara, sporind puterea cu fiecare pas si poate parea surprinzator, dar drumurile accidentate sau neuniforme sunt mult mai blande cu articulatiile noastre, comparativ cu asfaltul. Este imbunatatit echilibrul si stabilitatea pe astfel de drumuri, comparativ cu rigiditatea trotuarelor.
Pe de alta parte, a fi in natura este benefic si relaxarii psihice, expertii recomandand aceasta activitate ca remediu pentru stres si anxietate. Este o vindecare profunda, experimentand natura si angrenand simturile.

De stiut!

  1. Spune-le celor din jur de drumetie! Este important sa stii cand pleci, cat dureaza (cu aproximatie) si cand te intorci. Si este important acest lucru, deoarece, cei din jur sau apropiati sa stie daca s-a intamplat ceva si sa-ti acorde un eventual ajutor.
  2. Verifica-ti bagajul inainte de a pleca, deoarece sunt multe lucruri care conteaza si care te ajuta; la fel de bine, poti elimina anumite lucruri care crezi ca ar fi in plus. Iti poti face o lista cu ce iti trebuie cu 3-4 zile inainte, pentru a o putea verifica constant, adauga sau sterge.
  3. Cei cu experienta in drumetii, recomanda purtarea a 3-4 litri de apa atunci cand se pleaca intr-o astfel de aventura. Este important sa fii un aventurier hidratat, pentru a nu avea parte de disconfort si partea buna e ca, daca o vei bea, vei scapa de greutatea in plus.