Supermodel, Ambasador UNICEF, Acte de Caritate: Elle MacPherson

Supermodele

Supermodel, Ambasador UNICEF, Acte de Caritate: Elle MacPherson

29

Masuri : 109-76 -106
Inaltime : 183 cm
Culoarea ochilor : caprui
Culoarea parului : saten deschis
S-a nascut in Killara – Sydney, Australia, pe 29 martie 1964. Numele sau este de fapt Eleanor Nancy Gow. Parintii sai au divortat cand Elle avea 10 ani. Mama s-a recasatorit, iar Elle a luat numele tatalui vitreg: MacPherson. Mai are o sora – Mimi, femeie de afaceri, cunoscuta sub numele de Miriam Frances Gow.
Elle Macpherson, care s-a lansat la varsta de 21 de ani, a devenit un star international dupa ce a aparut frecvent in editia australiana a revistei Elle, timp de sase ani la rand, iar publicarea fotografiilor sale de patru ori pe coperta revistei Sports Illustrated i-a adus porecla de „The Body”. Pe baza acestui nume ea a cladit mai apoi un imperiu al produselor de ingrijire a pielii si al lenjeriei intime, care valoreaza peste 50 de milioane de euro.
A aparut si pe copertele Cosmopolitan,GQ,Harper’s Bazaar, Vogue si Playboy. In anii ’80, impreuna cu  Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patitz, Naomi Campbell, Pavlina Porizkova si Cindy Crawford, MacPherson devine parte a unei generatii noi de supermodele.
In 1990 a lansat propria linie de lenjerie intima, „Elle MacPherson Intimates”, in parteneriat cu Bendon Limited Apparel. Colectia a avut un remarcabil succes international, devenind cea mai bine vanduta linie de lenjerie in Anglia si Australia. In ianuarie 2010, Elle a extins linia, lansand „Obsidian”, un sub-brand.
In 1994 pleaca de la agentia Ford Models si isi infiinteaza propria companie, Elle Macpherson Inc. Aceasta companie va servi ca baza financiara si de organizare pentru viitoarele ei activitati. Si-a creat si o linie de produse de infrumusetare: „Elle Macpherson-The Body”.
In 1995 revista People a desemnat-o una dintre  50 cele mai frumoase persoane din lume.
In martie 2008, MacPherson a semnat un contract de trei ani cu firma Revlon Cosmetics care a numit-o Ambasador Global al brandului.
De-a lungul vremii a primit numeroase premii care i-au recunoscut meritele ca femeie de afaceri.
A aparut si in filme: „Sirens”, „Batman & Robin”, „Alice”, „The Edge”, „The mirror has two faces”. In 1999 a aparut in cinci episoade ale serialului „Friends”. Cel mai controversat rol a fost in filmul „A girl thing”, unde joaca o femeie care experimenteaza bisexualitatea, alaturi de actrita Kate Capshaw. In 2001 a aparut in serialul italian „South Kensington”.
In 1996 a fost gazda unei editii a emisiunii Saturday Night Live.
In 2010, ea a devenit producator executiv si prezentatoare in Marea Britanie si Irlanda pentru emisiunea Next Top Model. In prezent este gazda si producator executiv la emisiunea NBC Fashion Star.
Macpherson este implicata si in numeroase acte caritabile. Este ambasador UNICEF si lupta alaturi de celebrul Bono impotriva unor boli precum SIDA, TBC sau malarie, in intreaga lume, dar mai cu seama in Africa. In tara natala, Australia,este cunoscuta ca ambasador al fundatiei Smile, care ajuta familiile ce au copii suferinzi de boli rare, organizand strangeri de fonduri. Elle este si patroana Asociatiei Nationale pentru Copiii Alcoolicilor.
In mai 1986, Macpherson s-a casatorit cu Gilles Bensimon. Au divortat in 1989. Are doi  fii cu Arpad Busson, un bancher francez. Din 2010 si pana la inceputul lui 2012 a avut o relatie cu Jeff Soffer.

Comments are off this post!